Svi ih znamo, ali ne po njihovim pravim imenima...


Nema ništa čudno u tome da poznati i slavni mjenjaju svoja imena iz razno raznih razloga. Ponekad samo zato što im se imena koje su im dali roditelji ne sviđaju, a ponekad zato što su njihova prava imena teška za upamtiti ili jednostavnu zvuče smiješno.

Među slavnima u inozemstvu ovo je već dobro poznati trend, no i kod nas postoji niz poznatih koji su se odlučili na ovaj potez.

1. Viktor Drago danas je poznato ime u modnoj industriji i organizator najvećeg modnog tjedna, no rođen je kao Siniša Dragojlović.

2. Jacques Houdek svojoj pjevačkoj karijeri dodatan polet odlučio je dati kad je prilagodio svoje pravo ime, Željko Hudek.

3. Još jedan modni stručnjak nije zadovoljan imenom koje su mu nadjenuli roditelji pa je tako iz Milorada postao Boris Banović.

4. Ljubitelj fine papice Rene Bakalović rođen je kao Safet.

5. U pjevačkim vodama promjena imena je najčešća - popularni Jasmin Stavros zapravo je Milo Vasić, Dino Merlin je Edin Dervišhalidović, Ibrica Jusić rođen je kao Ibrahim, dok se Tedi Spalato odaziva na Tadija Bajić.

Čini se kako su od muškaraca puno manje tašte dame pa se kod naših slavnih gospođa rijetko koja odlučila na promjenu imena. Ipak, Doris Dragović prilagodila je svoje rodno ime Dorotea, dok je Ingrid Marinović rođena kao Marija.

 

Evo nekih stranih slavnih osoba koje bismo teško prepoznali po njihovim stvarnim imenima.

Katy Hudson je Katy Perry 

Demetria Guynes je Demi Moore, nije loše, ha? 

Albert Einstein nije onaj na kog mislite, on je u stvari Albert Brooks

Margaret Mary Emily Anne Hyra - kada se ovako zovete, mala je vjerojatnost da ćete upamtiti vlastito ime - zato je bolje jednostavno skratiti na Meg Ryan 

25 godina je prošlo od legendarnog filma - Evo kako izgledaju danas!

Joaquin Phoenix imao je prilično nezgodno prezime pa nije čudo što se više ne želi zvati Joaquin Rafael Bottom.

Caryn Johnson nije bilo dovoljno dobro, iz ovog je imena nastala Whoopi Goldberg.

Florian Cloud de Buonevialle Armstrong je u stvari Dido. baš je šteta što nije zadržala svoje pravo ime jer bi bilo zanimljivo vidjeti kako bi ga ugurali na plakate i omote albuma. 

Clare Woodgate ili Kim Cattrall, svejdeno, i onako je svi znamo kao Samanthu iz 'Seksa i grada'.

Moramo priznati da naše poznate face ipak ne odlaze u krajnosti, a promjeniti ime nije uvijek loša stvar. 

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook