Stari hit 'Wannabe' oživio je nakon 20 godina. Za to je zaslužna nova generacija mladih feministkinja.


Spice Girls su svojim prvim megahitom 'Wannabe' zarazili slušatelje i vinuli u visine taj ženski bend. Sada 20 godina poslije, pod palicom organizacije Project Everyone uslijedio je remake te iste pjesme. Nova generacija mladih feministkinja ima istu onu 'girl power', ali sa snažnijom porukom. Novom verzijom pjesme želi se promicati ravnopravnost spolova. Pjesma i video odmah su postali hit jer uz snažnu poruku koju ima pjesma spot obiluje i odličnim plesom.

U novom spotu plešu djevojke iz cijelog svijeta, od bollywoodske glumice Jacqueline Fernandez do američke plesačice Taylor Hatala. U ovom novom popularnom hitu nastoji se istaknuti ono što žene u 2016. žele i trebaju, a to je zaustavljanje nasilja nad ženam, jednak pristup kvalitetnom obrazovanju za sve žene i konačan kraj dječjih brakova.

Ovoj kampanji su se pridružile i bivše Spajsice poput Victorie Beckham i Mel C te brojni drugi slavni i 'obični' ljudi.

Spice Girls (Foto: Getty)

Victoria Beckham za The Guardian rekla kako misli da je ovo odlična ideja, a Melanie C također je izrazila potporu. 'Polaskana sam i počašćena što je naša 'otkačena' pjesma iskorištena na ovakav predivan način', zaključila je pjevačica.