Makedonija, ilustracija (Foto: AFP)
Makedonija, ilustracija (Foto: AFP) Foto: Afp

Nekada se bavila i politikom u Makedoniji, a iza sebe je ostavila dvoje maloljetne dece iz prvog braka.


Poznata makedonska glumica i bivša gradonačelnica skopske Općine Kisela Voda, Biljana Beličanec Aleksić u subotu navečer je u svom stanu pronađena mrtva.

Vezani članci Policija, ilustracija U Splitu pronađeno tijelo Pavla Bulja, optuženog za brutalno ubojstvo 16-godišnje Anđele Bešlić Zastave spuštene na pola koplja na srednjoj školi koju je pohađala ubijena učenica - 2 Mali Lošinj subotu i nedjelju proglasio danima žalosti, zastave se spuštaju na pola koplja, a na javnim mjestima neće biti kulturnih ili zabavnih događaja

Nju je, obješenu u kupatilu, pronašao suprug Sašo Milenkovski. Vijest da je glumica sebi oduzela život vješanjem potvrdili su i u policiji, piše Telegraf.

"Oko 22.30 u Policijskoj postaji Centar je zaprimljena dojava da je u Ulici Istarska u obiteljskom stanu S.M. pronašao svoju suprugu B.B.A (45) iz Skoplja, koja je sebi oduzela život vješanjem. Liječnici Hitne pomoći su konstatirali smrt. Izvršen je očevid, a po nalogu javnog tužitelja tijelo je predano Sudskoj medicini radi obdukcije", priopćeno je u MUP-u Sjeverne Makedonije.

Biljana Beličanec Aleksić iza sebe je ostavila dvoje maloljetne djece iz prvog braka s poznatim skopskim stomatologom. Ona se nedavno udala za bitoljskog redatelja Sašu Milenkovskog.

Njeno matično kazalište je bilo Dramski teatar u Skoplju, a posljednje predstave u kojima je u njemu igrala bile su "Genetika pasa", "Gospoda Glembaevski" i "Poslednji Makedonci". Beličanec je glumila i u većem broju makedonskih televizijskih serija.

Ona se jedno vrijeme bavila i politikom. Kao član danas opozicijske stranke VMRO-DPMNE, Beličanec je od 2013. do 2017. godine bila gradonačelnica skopske općine Kisela Voda. Vijest o njenom samoubojstvu šokirala je njene kolege glumce.

Iako ju je cura nedavno nogirala, prelijepa manekenka nikada nije bila ljepša