Otvorio srce

Potresna ispovijest sarajevskog glumca: ''Snajperom sam gađao čovjeka pa završio u ludnici''

showbuzz showbuzz Foto: DNEVNIK.hr

Feđa Štukan, poznat kao glumac koji se radio s Angelinom Jolie na filmu 'U zemlji krvi i meda', šokirao je javnost.

Glumac Feđa Štukan iznio je u javnost ono što mnogi taje čitav život. Glumac koji je poznat po angažmanu na filmu 'U zemlji krvi i meda' otkrio je stravične detalje iz vremena kada je u BiH buktao rat. Svoju ispovijest objavio je na facebooku u grupi "Sarajevo Za Svu Raju I Cijeli Svijet".

Pogledaj i ovo showbuzz Zora dubrovačka Odabrao ga je i Oscarom nagrađeni Tanović!

Priznanje da je pucao na čovjeka i završio u ludnici mnoge je šokiralo. Njegovu objavu vam prenosimo u cijelosti.

 

''Ja sam iz miješanog braka, moj otac je musliman i njegova sva porodica su muslimani, vjernici, dok su mi s majčine strane svi pravoslavci, Srbi, koji su ovdje bili čitav rat, čak je i moj djed bio pukovnik bivše JNA koji je pričao čisti ekavski, koji nikad nije promijenio i nitko od njih nijednog trenutka nije imao nikakav problem za vrijeme rata.

Na početku sam se uključio u Policiju, bio sam prvo u Zelenim beretkama, tu nisam dobio oružje, koje sam htio da imam kao i svaki glupi tinejdžer, i prijavio sam se u policiju koja je tada bila jedina regularna oružana formacija. Radili smo sve poznate akcije na ratištima oko grada: Poljine, Stup, Azici, Trebević, sve smo obišli u najgorim trenucima.

Tu sam bio devet mjeseci, poslije toga sam otišao u 2. Brdsku brigadu, jer sam tamo imao najviše prijatelja, oni su me poslali na obuku za specijalne jedinice kod mudžahedina: Abaza, Dzevada i Huseina u Velešićima. To sam završio za dva mjeseca otprilike, i bio u Specijalnoj jedinica 2. brdske brigade Armije BiH.

Bio sam snajperista, pucao sam u jednog čovjeka da ga ubijem, na drugoj strani. Bio je vedar dan, on je stajao na brdu, iza leđa mu je bilo nebo, mogao sam ga vrlo dobro vidjeti golim okom, bio je nekih 500 metara otprilike daleko od mene. Ispalio sam 5 - 6 metaka, snajper nije bio dobar i prestao sam pucati. Tu noć sam imao noćne more od toga sto sam napravio. Po svojem uvjerenju sam stopostotni pacifista, i takve situacije su me dovele do toga da prestanem cijeniti ne samo svoj nego bilo čiji život.

Razmišljao sam tu noć i došao do odluke, da ja više nikad neću pucati na nikoga, bez obzira za sto, za čije ideale, čije pune džepove, politiku, bilo koju vjeru, naciju, znači ja više nikad neću uzeti pušku da se borim u ratu, osim u slučaju samoobrane. Poslije toga proveo sam godinu dana u ludnici, poslije toga viša liječnička komsija me oslobodila vojske i tako sam pred sami kraj rata otišao u Njemačku'', stoji u potresnoj objavi Feđe Štukana.

 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene