S vremena na vrijeme princ Philip može se pojavljivati na javnim događanjima uz kraljicu, poručuju iz palače.


Princ Philip, 96-godišnji suprug kraljice Elizabete II., sudjelovat će u srijedu u svom posljednjem individualnom javnom angažmanu, nakon 22.000 sličnih dužnosti koje je dosad obavio, objavila je u ponedjeljak Buckinghamska palača.

Vezani članci Meghan Markle i Kate Middleton (Foto: Getty Images) Meghanino bolno svjedočanstvo uzdrmalo dvor, a Kate Middleton natjeralo na neočekivan potez Princ Philip (FOTO: Getty) Princ Philip sudjelovao u prometnoj nesreći: Oglasila se kraljevska palača, policija je sve gledala

Vojvoda od Edinburgha, koji je tijekom Drugog svjetskog rata služio kao mornarički časnik, sudjelovat će na paradi Kraljevskih marinaca. On je naime i zapovjednik mornaričkih komandosa. "Time se završava individualni program javnih nastupa vojvode, no s vremena na vrijeme može se u javnim nastupima pojavljivati uz kraljicu", kazala je glasnogovornica kraljevske palače.

Njegov odlazak u mirovinu najavljen je u svibnju, mjesec dana prije njegova 96. rođendana. Palača je također objavila da njegovo povlačenje iz javnosti nije povezano sa zdravstvenim stanjem.
Štafetu će predati svom sinu i nasljedniku princu Charlesu koji sve više predstavlja kraljicu Elizabetu na putovanjima u inozemstvu, kao i njegovi unuci, prinčevi Harry i William. (Hina)