Posljednje zbogom

Oproštaj od Zdenke uz stihove pjesme "Zagreb, Zagreb": "S pravom nosi naziv dive pop i zabavne glazbe"

Zdenka Vučković Zdenka Vučković In Magazin 1/3 >> Pogledaji ovu galeriju Zdenka Vučković Zdenka Vučković +0 Zdenka Vučković Galerija

Zdenka Vučković u Zagrebu je ispraćena na posljednji počinak.

Posljednji ispraćaj legendarne pjevačice Zdenke Vučković održan je na zagrebačkom groblju Mirogoj, gdje ju je na posljednji počinak ispratilo stotinjak ljudi, među kojima članovima njezine obitelji, prijatelji i kolege.

Pogledaj i ovo showbuzz tužna vijest Nakon kratke i teške bolesti: Pjevačica Zdenka Vučković preminula u 78. godini

Tako su se od Zdenke došli pozdraviti i glazbenici Miro Ungar, Robert Mareković i Ronald Braus, a ispraćena je uz stihove pjesama "Zagreb, Zagreb" i "Večeras bit ću tu".

"Napustila nas je izvanserijska pjevačica. U dobi od osam godina pobijedila je na glazbenom natjecanju te je roditelju upisuju u glazbenu školu. Godine 1963. pobijedila je na festivalu s pjesmom “Zagreb, Zagreb”. Osvojila je nagradu i na splitskom festivalu za pjesmu “Veslaj,veslaj”. Kasnije nije imala toliko sreće na festivalima, ali je napravila mnogo radijskih hitova. U tom trenutku zauzima vrh popularnosti. Surađivala je s mnogim autorima, a sama je pisala tekstove. Zdenka s pravom nosi naziv dive pop i zabavne glazbe. Bila je prava teen zvijezda šezdesetih. Pamtit ćemo je po razigranom i mladenačkom glasu. Zdenkino ime će ostati zauvijek zapisano zlatnim slovima u povijesti hrvatske glazbe" rekao je Miro Ungar u ime cijele Hrvatske glazbene unije.

Zdenka je preminula 7. ožujka u dobi od 77 godina nakon kratke i teške bolesti, a svoje posljednje dane provela je u jednom zagrebačkom domu za starije.

1/2 >> Pogledaji ovu galeriju Charlie Sheen (Foto: Profimedia) +0 Charlie Sheen (Foto: Profimedia) Celebrity Ne odustaje od tvrdnje da je slavni glumac silovao njegova tragično preminulog prijatelja: ''To nije bilo jednom''

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene