Brojni prijatelji i obitelj uputili posljednje pozdrave velikoj legendi.


Nakon duge i teške bolesti preminuo je Kemal Monteno, jedan od najpoznatijih glazbenika s ovih prostora. Brojni prijatelji i obitelj uputili posljednje pozdrave velikoj legendi na zagrebačkom groblju Mirogoj.

Vezani članci Grob Milana Bandića građani pohode i satima nakon sprovoda - 5 Građani i tijekom večeri dolazili na grob Milana Bandića na Mirogoju, palili mu svijeće Posljednji ispraćaj Milana Bandića - 11 Pogledajte tko je sve došao na posljednji ispraćaj Milana Bandića na zagrebačkom Mirogoju

'On je bio omiljen zbog načina na koji je živio svoj život', rekao je Nikša Bratoš o svom prijatelju.

'Baš smo se previše naplakali. To je gubitak jednog fenomenalnog čovjeka, genijalnog kolege, božanstvenog glasa', dodala je Tereza Kesovija.

'Bio je divan čovjek, divna osoba, uvijek puna kuća smijeha. Nikad on ništa crno nije vidio', opisala je Gabi Novak Kemala.

Bogatu karijeru Monteno je započeo 60-ih godina prošlog stoljeća na festivalu 'Vaš šlager sezone' na kojem nastupa s pjesmom 'Lidija'.

Po kojoj ćete pjesmi pamtiti Kemala Montena?

Krajem sedamdesetih Kemal Monteno publiku osvaja pjesmama 'Zemljo moja' i 'Sarajevo, ljubavi moja', a tijekom karijere objavio je ukupno 15 albuma: 'Muziko, ljubavi moja', 'Žene, žene', 'Moje pjesme, moji snovi', 'Za svoju dušu', 'Dolly Bell', 'Uvijek ti se vraćam', 'Moje najdraže pjesme', 'Romantična ploča', 'Kako da te zaboravim', 'Pjesme zaljubljenika', 'Hvala svima. Kemo i prijatelji', 'Dunje i kolači', 'Zlatna kolekcija', 'Samo malo ljubavi' i 'Šta je život'.

Kemal Monteno surađivao je s brojnim glazbenicima i ostavio veliki trag na glazbenoj sceni čitave regije. Napisao je i velike hitove za Zdravka Čolića, Arsena Dedića, Gabi Novak,Terezu Kesoviju i mnoge druge.

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook