Posljednji ispraćaj Ive Gregurevića održan je danas na Mirogoju.

Galerija


Nakon komemoracije u Orašju, rodnom mjestu iznenada preminulog glumca Ive Gregurevića, danas je na zagrebačkom Mirogoju održan njegov posljednji ispraćaj.

Vezani članci Joško Klisović Gradonačelniče, preplaćen sam: Joško Klisović od Tomaševića će tražiti smanjenje plaće. I manje luksuzan auto Ivana Pezo Moskaljov Otkrio se i novi aneks ugovora vojne višekatnice u Zagrebu koja još zjapi prazna: Prema njemu na vrh ovog nebodera postavio bi se i jacuzzi!

Glumcu su posljednji pozdrav, uz članove obitelji, došli uputiti prijatelji i kolege glumci, među kojima Perica Martinović, Anja Šovagović-Despot, Dragan Despot, Božidar Alić, Miroslav Škoro, Zrinka Cvitešić, Igor Mešin, Goran Navojec, Marija Škaričić, Janko Popović Volarić, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić te mnogi drugi.

Emotivni ispraćaj na kojem su rijetki mogli suspregnuti suze započeo je pjesmom Zvonka Bogdana "'Milov'o sam garave i plave", inače najdražom glumčevom pjesmom. 

"Ivinu glumačku ekspresiju ne može se opisati. Još davno postao je institucija hrvatske kulture i duše u njenom iskonu. Važno je reći koliko nam je nepresušne inspiracije ostavio u svojim ulogama. U svojoj najautentičnojoj postojanosti može se reći kako je svaka njegova uloga škola glume. Nikada dramatičan, a uvijek moćan. Ivo je bio general glumačkog zanata. General hrvatske glume i glumišta. General svog karaktera samo bi rekao 'Pjevaj' i ja bi pjevala. Pjevala sam uvijek kad je naredio i Anja je zapjevala pjesmu 'Golubice bijela'", rekla je Anja Šovogavić, prenosi Story

"Poljem ravnim pustit' ćemo vrance, neka lete bijesno neprestance, ej neka lete, ma nikad ne stali, od umora makar popadali. Zbogom, dragi Ivo. Čaruga putuje", sithovi su i riječi kojima se od Ive oprostio Vedran Mlikota

Ispraćaj je završio instrumentalom pjesme Najboljih hrvatskih tamburaša, a prijatelji i kolege ispratili su Ivin lijes u suzama do pogrebnog automobila, uz plijesak koji je potrajao nekoliko minuta.

Sahrana Ive Gregurevića biti će održana u utorak na mjesnom groblju Karaula u Donjoj Mahali s početkom u 14 sati. 

Ivo Gregurević preminuo je u 67. godini života u Zagrebu. Rođen je u bosanskohercegovačkoj Donjoj Mahali u Orašju. Bio je poznati hrvatski televizijski, kazališni i filmski glumac, a ostvario je brojne filmske, televizijske i kazališne uloge, za koje je i dobio brojna priznanja. Najpoznatije uloge ostvario je u “Velom mistu”, “Dugoj mračnoj noći”, “Što je muškarac bez brkova”, “Sokol ga nije volio” i u mnogim drugima.

Otišao jedan od glumačkih velikana: U 67. godini preminuo veliki Ivo Gregurević

Bio je Netjak, Čaruga, Cinco... Najveća glumačka ostvarenja Ive Gregurevića, koja su nas dirnula i nasmijavala

Kolege se opraštaju od glumačke legende: ''Bio je naš veliki prijatelj... Ovo je nenadoknadiv gubitak"

Dva razloga zbog kojih je Ivo Gregurević rijetko davao intervjue