U šibenskom Hrvatskom narodnom kazalištu u petak je održana komemoracija u spomen na tragično preminulu 32-godišnju glumicu Dolores Lambašu. U HNK je pristiglo mnogo kolega glumaca i članova obitelji Dolores Lambaše.


Među mnogim pristiglim kolegama preminule Dolores Lambaše bili su glumac Špiro Guberina, šibenska mezzosopranistica Nera Gojanović, glumci Leon Lučev, Ana Gruica, Ivo Perkušić.

Vezani članci Tvrtko Korbar s Hrvatskog geološkog instituta Geolog Korbar otkrio koja je sličnost između današnjeg potresa u Dalmaciji i onog u Petrinji u prosincu Antonija Mišura - 1 Antonija Mišura nakon potresa u rodnom joj gradu: "Ovakav strah nisam osjetila nikad, ljudi moji, molimo se Bogu što više!"

Stigao je i gradonačelnik Šibenika Željko Burić, koji se poput svih prisutnih upisao u knjigu žalosti.

Na komemoraciji su se prisutnima obratili Nera Gojanović i šibenski glumci Joško Ševo i Mate Gulin.

'Otišla je od nas osoba puna života, koja je bila optimistična i uvijek nas uveseljavala. Živjela je punim plućima, u petoj brzini, no nažalost nije ostvarila želju da igra na ovim daskama. Život priča priče, a ova je priča nažalost sada završila. Ona je sada negdje gore i sa smješkom prati sve ovo što se događa. Ostat će uvijek s nama, onakva kakva je bila. Vesela, optimistična i puna života', rekla je na komemoraciji Nera Gojanović, ravnateljica šibenskog HNK.

>> Kronologija tragedije u kojoj je stradala Dolores Lambaša

'Tu sam u ime Hrvatskog društva dramskih umjetnika, Akademije dramske umjetnosti i kao čovjek koji te voli. Pamtit ću zauvijek gdje sam bio kada su počele stizati vijesti. Loše pa onda još gore. Šok, nevjerica pa tuga. Gusta i ljepljiva. Nalio sam čašu crnog vina i slušao Arsena', rekao je Joško  Ševo te potom recitirao 'Djevojku iz mog kraja' te dodao:

'Arsen je, draga, za tebe ovo pisao. Sve je tu. Šibenik, tvoje oči, boje zavičaja i ona koja ne da da je slome. Bila si mi studentica, kolegica i prijateljica. Bila si glumica. Bila si bećar, žena i djevojčica. Vjetar, vatra, divlja rijeka, suza, nedovršeni stih. Dolores, prerano je za ovo. I ja vjerujem u anđele i molim ih neka te dobro paze i čuvaju. Zbogom, draga!'

'Teško mi je govoriti o našoj maloj koja se zauvijek vratila. Prije 15 dana sreo sam je posljednji put u Zagrebu. Obećala mi je kavu kad dođe u Šibenik. Nažalost, Dolores, ništa od naše kave. Možda se sretnemo među zvijezdama, gdje si se preselila ', rekao je teška srca Mate Gulin na komemoraciji.

Podsjećamo, Dolores je u srijedu smrtno stradala u prometnoj nesreći koja se dogodila oko 6,45 sati na autocesti A3 (sjeverna kolnička traka), kod Velike Kopanice (Brodsko-posavska županija), u smjeru Zagreba.

Preminula je isti dan u slavonskobrodskoj bolnici oko 14 sati od posljedica strašne nesreće.

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook