Mediji iz susjedne Srbije prenose kako će posljednji ispraćaj Đorđa Balaševića ipak biti održan danas, a ne u ponedjeljak kako je isprva bilo rečeno.

Galerija


Nakon što se prema prvim informacijama posljednji ispraćaj legendarnog Đorđa Balaševića trebao održati u ponedjeljak, Blic neslužbeno doznaje da će to ipak biti danas.

Vezani članci Đorđe i Jovana Balašević - 2 Balaševićeva kći rasplakala tisuće ljudi starom snimkom na kojoj priča o svom ocu SDP-ov Arsen Bauk u Sabor je donio nekoliko mandarina - 2 Arsen Bauk na saborsku klupu poslagao mandarine u sjećanje na Đorđa Balaševića

Obitelj je odlučila da će Đorđa na posljednji počinak ispratiti u najužem krugu, a u Novom Sadu proglašen je dan žalosti kako je bilo i ranije najavljeno.

"Na jutrošnjem sastanku donesena je odluka da u nedelju, 21. veljače, proglasimo Dan žalosti u Novom Sadu povodom smrti velikog Đorđa Balaševića. Ugasili smo svjetla na Gradskoj kući kako bismo iskazali bol i tugu s obitelji. Ovo je težak trenutak za obitelj Balašević, ali i za cijeli grad, državu i regiju. Novi Sad neće biti više isti posle njegove smrti", napisao je gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević na svom facebook profilu. 

Vućević je bio najavio već da će da će dan žalosti biti proglašen na dan posljednjeg ispraćaja, kad obitelj donese odluku o istom.

To je nešto kasnije potvrđeno i za Tanjug iz gradske uprave Novog Sada: "Ðorđe Balašević bit će pokopan danas u krugu obitelji, bez prisustva medija i prema želji obitelji komemoracija neće biti održana”.

Đorđe Balašević preminuo je u 68. godini života nakon komplikacija zbog upale pluće, a bio je pozitivan i na koronavirus.

Đorđe je pomogao kćeri Bebi da prohoda nakon strašne nesreće, a onda je ispunio i ludo obećanje koje joj je dao

Liječnici su plakali kao kiša dok su se borili za Balaševićev život, ali spasa nije bilo