Andrej Barbieri ispraćen je na posljednji počinak na zagrebačkom groblju Mirogoj.

Galerija


Obitelj, brojni prijatelji i kolege okupili su se na zagrebačkom groblju Mirogoj kako bi na posljednji počinak ispratili kulinarskog chefa Andreja Barbierija.

Vezani članci Andrej Barbieri (Foto: Goran Stanzl/PIXSELL) U 50. godini života: Preminuo slavni hrvatski chef Andrej Barbieri Posljednji ispraćaj Ive Gregurevića na Mirogoju (Foto: Igor Kralj/PIXSELL) Posljednji ispraćaj Ive Gregurevića na Mirogoju: Kolege se od glumačkog velikana opraštaju u suzama

Na Mirogoju su stigli poduzetnik Frane Barbieri i Vanja Halilović, gastrokritičar Radovan Marčić, pjevačica Lana Klingor, glumica Sementa Rajhard, pjevač Neno Belan, glumac i voditelj Igor Mešin te chefovi Dino Galvagno i Mate Janković.

"Ovdje smo jer smo svi jako voljeli Andreja. Bio je najveći među kuharskom bradom. Kroz prvih 30 godina je protutnjao, pa nije ni čudo da je rekao da će se sada smiriti. Nismo mislili toliko... Kuhar nije bilo njegovo konačno zanimanje. Andrej je bio majstor, umjetnik, a mogao je biti i glumac. Odlično je glumio mafijaškog kockara. Žene su ga voljele, a muškarci mu se divili. Bio je vođa, a da se upustio u politiku, mogao je biti vladar. Bok prijatelju od svih nas", riječi su kojima se Radovan Marčić oprostio od Andreja, prenosi 24 sata

Vrhunski chef Andrej Barbieri preminuo je u 50. godini nakon duge i teške bolesti, a vijest o njegovoj smrti pogodila je njegove najbliže koji su se od njega oprostili putem društvenih mreža. 

Široj javnosti Andrej je postao poznat kao član žirija kulinarskog showa "Masterchef" Nove TV.

Oproštaj od Andreja Barbierija: Prisjećamo se trenutaka koje smo dijelili s jednim od najvećih hrvatskih chefova