objavljene nominacije

Glavni favoriti za Porin Oliver i Gibo, nominiran i Mario Petreković

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Najviše nominacija osvojili su Gibonni i Oliver, dok je dramski trener TLZP-a nominiran u kategoriji najbolji novi izvođač.

Objavljeni su finalisti 24. izdanja Glazbene nagrade Porin. Biračko tijelo je tako u prvom krugu glasovanja odabralo po tri izvođača i skladbe, odnosno njih pet u kategorijama za album i pjesmu godine, a favorite su birali u 33 kategorije.

Pogledaj i ovo Gibonni Jedva čekamo Evo tko će Zagrepčane zabavljati na Praznik rada, Gibonniju će se pridružiti mlada hrvatska senzacija!

Prema glasovima struke najviše nominacija za Porin osvojio je album "Familija" Olivera i Gibonnija. Od 12 nominacija njih pet, Oliver i Gibonni osvojili su za album godine, album pop glazbe, najbolju vokalnu suradnju za pjesmu Sreća, produkciju i snimku dok je u pojedinačnoj konkurenciji Oliver Dragojević osvojio četiri nominacije za skladbu Gdje to piše?, a Gibonni tri za skladbu Udica. Slijedi ih Matija Dedić s pet nominacija koliko je u kategorijama klasične glazbe osvojio i Cantus Ansambl za album "Cantus live(s) - 15 godina Cantus ansambla". Po četiri nominacije dobili su Detour, Elemental, Mia Dimšić, Zagrebačka filharmonija i dirigent Pavle Dešpalj. 

Let 3 imaju tri nominacije kao i Bow VS Plectrum, a album riječkih rokera "Angela Merkel ...." nominiran je i u kategoriji za album godine gdje su mu konkurencija Detour, Oliver & Gibonni, Elemental i Sara Renar. Renar je ujedno osvojila dvije nominacije za album "Tišina", a isto toliko dobili su Massimo, Igor Geržina, Parni Valjak, Damir Kedžo i Antonela Doko, koja je između ostalog nominirana za najbolju žensku vokalnu izvedbu kao i za najboljeg novog izvođača baš kao i Zrinka Posavec. U istoj kategoriji našao se i Mario Petreković, dramski trener showa Tvoje lice zvuči poznato i pobjednik prve sezone. 

U kategoriji najboljeg albuma zabavne glazbe nominacije su dobili Tereza Kesovija, Hrvoje Hegedušić i Jelena Rozga, a Jacques Houdek ove je godine nominiran za najbolji album tamburaške glazbe "Tko je, srce, u te dirn'o?".

Na svečanoj dodjeli finaliste glazbene nagrade je objavilo tridesetak prezentera, među kojima su bili mnogi glazbenici, radijski i televizijski voditelji, a dobitnici u svakoj od 33 kategorije bit će poznati na finalnoj dodjeli 17. ožujka u splitskoj Spaladium Areni. Tko će osvojiti Porinovu statuu odlučit će glasačko tijelo u drugom krugu glasovanja kada će morati izabrati najbolje od najboljih.

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene