Najviše nominacija osvojili su Gibonni i Oliver, dok je dramski trener TLZP-a nominiran u kategoriji najbolji novi izvođač.


Objavljeni su finalisti 24. izdanja Glazbene nagrade Porin. Biračko tijelo je tako u prvom krugu glasovanja odabralo po tri izvođača i skladbe, odnosno njih pet u kategorijama za album i pjesmu godine, a favorite su birali u 33 kategorije.

Vezani članci Mario Petreković Pogledajte što ova genijalna ekipa radi kad se kamere ugase! Pojavio se tu i netko tko ih je potpuno zasjenio... Zlatan Stipišić Gibonni (Foto: Dnevnik.hr) Emotivni Gibonni prisjetio se anegdota s Oliverom: "On je skroz računao da će popularnost proći pa će moći svirati klavir u hotelu"

Prema glasovima struke najviše nominacija za Porin osvojio je album "Familija" Olivera i Gibonnija. Od 12 nominacija njih pet, Oliver i Gibonni osvojili su za album godine, album pop glazbe, najbolju vokalnu suradnju za pjesmu Sreća, produkciju i snimku dok je u pojedinačnoj konkurenciji Oliver Dragojević osvojio četiri nominacije za skladbu Gdje to piše?, a Gibonni tri za skladbu Udica. Slijedi ih Matija Dedić s pet nominacija koliko je u kategorijama klasične glazbe osvojio i Cantus Ansambl za album "Cantus live(s) - 15 godina Cantus ansambla". Po četiri nominacije dobili su Detour, Elemental, Mia Dimšić, Zagrebačka filharmonija i dirigent Pavle Dešpalj. 

Let 3 imaju tri nominacije kao i Bow VS Plectrum, a album riječkih rokera "Angela Merkel ...." nominiran je i u kategoriji za album godine gdje su mu konkurencija Detour, Oliver & Gibonni, Elemental i Sara Renar. Renar je ujedno osvojila dvije nominacije za album "Tišina", a isto toliko dobili su Massimo, Igor Geržina, Parni Valjak, Damir Kedžo i Antonela Doko, koja je između ostalog nominirana za najbolju žensku vokalnu izvedbu kao i za najboljeg novog izvođača baš kao i Zrinka Posavec. U istoj kategoriji našao se i Mario Petreković, dramski trener showa Tvoje lice zvuči poznato i pobjednik prve sezone. 

U kategoriji najboljeg albuma zabavne glazbe nominacije su dobili Tereza Kesovija, Hrvoje Hegedušić i Jelena Rozga, a Jacques Houdek ove je godine nominiran za najbolji album tamburaške glazbe "Tko je, srce, u te dirn'o?".

Na svečanoj dodjeli finaliste glazbene nagrade je objavilo tridesetak prezentera, među kojima su bili mnogi glazbenici, radijski i televizijski voditelji, a dobitnici u svakoj od 33 kategorije bit će poznati na finalnoj dodjeli 17. ožujka u splitskoj Spaladium Areni. Tko će osvojiti Porinovu statuu odlučit će glasačko tijelo u drugom krugu glasovanja kada će morati izabrati najbolje od najboljih.