Hoćete poptisati?

Pokrenuta peticija: 'Boris i Dino Dvornik trebaju dobiti spomenik u Splitu'

showbuzz showbuzz Foto: DNEVNIK.hr

Splićani žele da Dvornikovi dobiju spomenik u svom rodnom Splitu.

Splitska udruga Urbana desnica pokrenula je peticiju kako bi pokojni umjetnici, otac i sin Dvornik dobili ulicu u Splitu. Riječ je o potpisivanju peticije koja će se sasvim skupljenim potpisima slati na adrese Ureda gradonačelnika te Ureda za kulturu Grada Splita.

Pogledaj i ovo showbuzz posve neplanirano Splitski mural Borisa i Dina Dvornika dobio zanimljiv dodatak zbog kojeg se svi ponovo žele fotografirati pred njim!

Udruga želi da se spomenik Borisu i Dini Dvorniku postavi na Matejušci gdje se okupljaju mladi. Ako taj prijedlog ne prođe, Udruga nudi i alternativu - spomenik na rivi baš kao što Antun Gustav Matoš ima u Zagrebu spomenik na klupici tako bi Splićani mogli imati Dvornikove na klupi.

>> 'Tata mi je rekao: možeš piti, možeš se drogirati, ali nemoj pušiti cigarete'

'Prisjetimo se kako je vrhunac popularnosti Borisa Dvornika došao 1970-ih ulogom Roka Prča u kultnoj seriji 'Naše malo misto', a potom i ulogom brijača Meštra u seriji 'Velo misto'. Nakon što je stekao status jednog od napriznatijih glumaca bivše Jugoslavije, Boris Dvornik uglavnom je radio u Hrvatskom narodnom kazalištu u svom rodnom Splitu.

Dino Dvornik bio je talentirani hrvatski glazbenik, pjevač, skladatelj i tekstopisac, koji je postavio visoke standarde na glazbenoj sceni, koje će samo rijetki uspjeti doseći. Njegovi hitovi poput 'Afrike' dan danas žare i pale kako splitskim, tako i mnogim hrvatskim klubovima. Zbog svoje karizme i iznimnog talenta, ponio je i titulu kralja funka.

(...)

Ukoliko Grad nema sredstava, kao i za većinu projekata koji im ne idu u predizbornu korist, spremni smo sami skupiti novac za izgradnju spomenika Borisu i Dinu Dvorniku. Ovo će ujedno biti i jedna od naših podtočaka programa, sa kojima izlazimo na ove lokalne izbore u gradu Splitu.

Jedan od ciljeva nam je probuditi sustavno uništenu urbanu scenu grada, koja je svojim djelovanjem činila grad Split kulturnim središtem Dalmacije. Zadnji takav primjer je ignoriranje xSTatic festivala. Rezultat uništavanja urbane scene je kako se mnogi mladi splitski talenti, kao i raznorazni festivali i manifestacije, sele u grad Zagreb. Vrijeme je da urbanu scenu vratimo tamo gdje joj je mjesto, u svoj dom, u svoj Split', stoji u priopćenju Udruge na internet stranici change.org.

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene