posljednje zbogom

Legendarni glumac svojim najbližima je rekao kako želi biti pokopan, obitelj mu je ispunila želju

In Magazin: Preminuo Milan Lane Gutović - 3 In Magazin: Preminuo Milan Lane Gutović - 3 In Magazin 1/1 >> Pogledaji ovu galeriju +0 In Magazin: Preminuo Milan Lane Gutović - 3 Galerija

Obitelj Milana Gutovića ispunila je glumčevu želju te je pokopan na groblju u Kumodražu.

Srpski glumac Milan Lane Gutović sahranjen je u subotu u porti Crkve Svete Trojice u Kumodražu, gdje su pokopani i njegovi roditelji, prenosi Kurir. Glumca su na posljednji počinak ispratili obitelj, kolege i prijatelji uz pjesmu crkvenog zbora.

Pogledaj i ovo showbuzz pretužno... Stotine obožavatelja ispratile popularnog pjevača na posljednji počinak, neutješna supruga se emotivnim govorom oprostila od njega

Tamošnji mediji javljaju kako je Gutović svojim najbližima rekao kako ne želi biti pokopan u Aleji zaslužnih građana u Beogradu, već sa svojom obitelji te su mu ispunili želju.

Milan Lane Gutović preminuo je u 76. godini života nakon što je nedavno zbog problema s disanjem bio hospitaliziran na Vojnomedicinskoj akademiji u Beogradu gdje se borio za život.

Glumac koji je inače rijetko davao intervjue bio se i sam oglasio iz bolnice. "Nemojte me zvati, u bolnici sam, testiran sam na koronavirus. Vidite da pričam s vama, znači da sam dobro", izjavio je bio preko telefon za srpske medije prije samo nekoliko dana.

Gutović je najpoznatiji po ulozi brkatog i komičnog direktora poduzeća Srećka Šojića, a prvi ga je put u filmu "Tesna koža" utjelovio 1982. godine. Film je tada oborio sve rekorde gledanosti, pa su kasnije snimljena još četiri nastavka. Prije dva mjeseca potpisao je i ugovor za ulogu u novoj srpskoj seriji čije je snimanje trebao početi u rujnu.

Milan je rođen 1946. godine na Umci, a Akademiju za kazalište, film, radio i televiziju u Beogradu završio je 1967. godine. Godinu dana kasnije započeo je filmsku karijeru, a prvi film koji je snimio bio je "Bekstvo" redatelja Radoše Novkovića. Prvu glavnu ulogu imao je u filmu "Drugaričin" Miće Miloševića, no najveću popularnost na ovim mu je prostorima upravo donijela uloga Srećka Šojića.

Osim u "Tesnoj koži" istu je ulogu utjelovio i u serija "Bela lađa" koja je postala jedna od najgledanijih čemu je doprinjeo on i sam i njegova ideja da Srećko priča dijalektom južne Srbije, a glavnu je inspiraciju pronaša u zidaru Tomi koji je radio u školi koju je pohađao.

Njegov je talent prepoznala i struka pa je bio nagrađen desecima nagradama, između ostalog i Zlatnom arenom u Puli za ulogu u filmu "Poltron".

 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene