"Želja obitelji je da pored lijesa ne budu počasne straže institucija i glazbenika koji se očekuju te velikog prisustva svih štovatelja njegovih djela", istaknula je obitelj Rajka Dujmića.

Galerija


Jedan od najboljih hrvatskih skladatelja Rajko Dujmić preminuo je 4. kolovoza u 66. godini života od posljedica zadobivenih u prometnoj nesreći. 

Vezani članci Jasmin Stavros Puni emocija prisjetili se uspomena na Rajka Dujmića: "To je čovjek koji me stvorio, kao da je otišlo pola mene" Rajko Dujmić - 6 Obitelj Rajka Dujmića u najtežim trenucima napravila humanu gestu: Darovali su njegove organe

Obitelj pokojnog glazbenika obavijestila je javnost o detaljima pokopa koji će biti 17. kolovoza u 10 sati u Krematoriju Gradskog groblja Mirogoj u Zagrebu. 

"Prije svega, zahvaljujemo svima na lijepim uspomenama na Rajka, na podršci u ovim teškim i bolnim trenucima, kao i svima koji su uputili izraze iskrene sućuti. Zahvalni smo na svim medijskim objavama koje svim generacijama otkrivaju Rajkov životni put. U tim pričama dolazi do krivih nenamjernih interpretacija, pa čak i nekih neistina. Unatoč tome, ponosni smo što se Rajko prepoznaje kao velikan glazbe i govornik ljubavi. Svako njegovo djelo nastalo je u ljubavi, tuzi ili boli koju otkriva njegovu dušu i srce, ali i njegovu ranjivost. Pogreb će biti 17. kolovoza u 10 sati u krematoriju Gradskog groblja Mirogoj u Zagrebu. Želja obitelji je da pored lijesa ne budu počasne straže institucija i glazbenika koji se očekuju te velikog prisustva svih štovatelja njegovih djela. Za sve vas koje epidemiološke mjere ili neke druge okolnosti sprječavaju da prisustvujete posljednjem ispraćaju, znajte da osjećamo vaše poštovanje prema Rajku i nama. Obitelj zahvaljuje svim medijima na interesu za razgovor, ali moli za razumijevanje u ovim trenucima. Obitelj će biti dostupna nekoliko dana nakon posljednjeg ispraćaja vašeg i našeg Rajka. Datum komemoracije bit će naknadno objavljen", priopćili su. 

Ranije je otkriveno da će Rajko biti sahranjen u Aleji velikana na zagrebačkom Mirogoju i da će Grad Zagreb ustupiti zemljište za grob među zaslužnim građanima. Zbog trenutačne epidemiološke situacije na pokop smije doći 400 ljudi. 

Iza Dujmića ostali su njegova supruga Snježana i sin Tin. 

Još jedan slavni glazbenik stigao na našu obalu, odmara se u Dubrovniku na luksuznoj jahti dugoj 107 metara