Fuldi Schwartz preminuo je od teških ozljeda koje je zadobio u nesreći u dvorani u kojoj se održava Eurosong.

Galerija


Ovogodišnji Eurosong, koji se održava u izraelskom Tel Avivu i čije veliko finale tek slijedi, obilježila je velika tragedija.

Vezani članci Prometna nesreća, ilustracija U prometnoj nesreći pregazio najmanje 15 radnika migranata, šestero završilo u bolnici Nevena Božović (Foto: Screenshot Youtube) Uzbudljiva prva polufinalna večer Eurosonga: Srbija i Slovenija izborile ulazak u veliko finale!

Naime, jedan od zaposlenika, imena Fuldi Schwartz, izgubio je život tijekom priprema nakon što je na njega pao dio rasvjete sa stropa, prenosi Times of Israel.

U nesreći je zadobio ozljede glave, rebra, pluća i kralježnice, a njegova je obitelj u pitanje dovela sigurnost dvorane u Tel Avivu.

"U ovom trenutku ne krivimo nikoga, ali kako je moguće da se to dogodi na tako velikom događanju poput Eurosonga, u koji se ulaže toliko puno novca, nadzora i sigurnosti?" izjavio je za portal Yent jedan od članova obitelji.

Nakon nesreće pokrenuta je policijska istraga, kao i ona Odjela za sigurnost i zdravlje na radnom mjestu, a organizatori su izrazili žaljenje i sućut obitelji Schwartz.

Podsjećamo, o prolasku u finale odlučivala je kombinacija glasova gledatelja te žirija koji je poslušao, pogledao i naposljetku ocijenio svih 18 nastupa druge polufinalne večeri.

Prema zbrojenim glasovima, u finale Eurosonga prošle su sljedeće zemlje: Sjeverna Makedonija, Nizozemska, Albanija, Švedska, Rusija, Azerbajdžan, Danska, Norveška, Švicarska i Malta.

Naš predstavnik Roko Blažević, nažalost, unatoč sjajnom nastupu, nije se uspio plasirati u finale. 

Internet gori od komentara na nastup Roka Blaževića: Je li trebao proći u finale Eurosonga?