Jedno od najsloženijih snimanja u povijesti filma počelo je u Dubrovniku. Većina je zbog toga sretna, ali ima i onih koji bi najrađe nogirali Darth Vadera.


Sve je spremno za početak snimanja Ratova zvijezda u Dubrovniku. Na Stradunu i drugim mjestima u staroj gradskoj jezgri produkcija holivudskog spektakla postavila je posebne kulise. Nakon 18 sati Stradun će biti zatvoren za javnost.

Vezani članci Andrej Plenković (Foto: Dnevnik.hr) Plenković ne otkriva tko će biti novi ministri: "Reći ću vam kada ja kažem da je vrijeme" Guverner HNB-a Boris Vujčić (Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL) Guverner Vujčić o demografiji: "Rješenje za iseljavanje su veće plaće"

Postavljena je i mapa alternativnih ruta za pješake, odnosno stanovnike stare jezgre. Stanovnicima je već ranije upućena molba da tijekom večeri, ako je moguće, ostave upaljena svjetla u stanovima. No, detalji snimanja kao i mogući dolazak zvijezda - drže se u tajnosti.

Snimanje dijela filma trajat će do 17. ožujka. Dotad će Stradun noću biti zatvoren, a kretanje tom ulicom nemoguće. Cijeloga dana na set stiže različita oprema. Tu su i deseci zaštitara. Izlozi se zatvaraju, Trgovine rade skraćeno. Snimat će se na nekoliko lokacija u gradu. Rasvjeta se doprema čak i na zidine. Navodno će i ovaj brod biti dio scenografije.

Jedno je sigurno - vidjet će ga cijeli svijet.