Svjetski izbor

Počinje izbor za Miss Universe 2019.: Ovo su najljepše žene svijeta! Naša Mia svakako je jedna od njih

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Mia Rkman, Miss Universe Hrvatske 2019., otputovala je na svjetski izbor Miss Universe 2019, koji će se 8. prosinca održati u Atlanti uz izravan prijenos na FOX televiziji.

Ljepotice iz svih krajeva zemaljske kugle počele su pristizati u Atlantu, a već i prije samog dolaska na svjetski izbor bilo je jasno da je i ove godine borba za najprestižniju krunu i titulu vodećeg svjetskog izbora ljepote vrlo žestoka. Kao i prijašnjih godina, odabrati Top16 bit će izuzetno teško nakon preliminarnog natjecanja.

Pogledaj i ovo Andrea Erjavec - 1 pogledajte konkurenciju Hrvatici! Ovo su najljepše žene svijeta! Uskoro počinje izbor Miss Universe, naša Andrea ima opaku konkurenciju

Otkako je od američkog predsjednika Donalda Trumpa izbor preuzela agencija WME/IMG, uveli su odabir najboljih šesnaest finalistica prema kontinentima s kojih dolaze; četiri Europljanke, četiri s smeričkog kontinenta, četiri iz dijela Afrike i Azije te četiri najuspješnije ljepotice koje su nazvali "wild cards" i mogu biti odabrane bez obzira na kontinent.

"Smatram da je ovakav sustav odabira finalistica realniji budući jer je ljepota u oku promatrača i  vrlo je teško od 90 ljepotica odabrati najboljih 16 prema nizu strogih kriterija. Izbor se naveliko razlikuje od prije dvadesetak godina kada se gledala samo ljepota budući da danas sve finalistice imaju svrhu svoje prijave na ovakvo natjecanje, koju promoviraju na svojim društvenim mrežama koje broje i za neke misice i do milijun fanova, te razlog zašto odabrati baš njih i njihov program kojim žele utjecati na žene svijeta i motivirati ih svojim projektima", objašnjava Ivana Delač, direktorica odnosa s javnošću direkcije Miss Universe Hrvatske.

Prošlo desetljeće dominirale su kandidatkinje iz latinskih zemalja i znalo se dogoditi da, nažalost, samo jedna Europljanka bude u najljepših deset, dok su djevojke iz Kolumbije, Venezuele, Brazila, SAD-a, Filipina, Australije, Tajlanda ili Brazila redovito među super finalisticama, no novim sustavom odabira zastupljenost prema zemljama postala je ravnopravnija.

Fanovi diljem svijeta već naveliko predviđaju kojih će djevojke izboriti plasman među Top16, a naša Mia također je jedna od njih.

Društvene mreže, koje broje nekoliko desetaka milijuna pratitelja, obasute su fotografijama ovogodišnjih finalistica izbora Miss Universe 2019 i gledajući ljepotice koje uz svoj besprijekoran izgled imaju i “ono nešto” , visoko obrazovanje, samopouzdanje, cilj i svrhu te platforme s projektima iza kojih stoje i čije su glasnogovornice vrlo je teško procijeniti ovogodišnje rezultate.

Pripreme za svjetski izbor Mia Rkman započela je gotovo odmah nakon hrvatskog izbora krajem travnja, prije svega usavršavanjem engleskog jezika u Berlitzu te redovitim vježbanjem, a kako se približavao i dan odlaska, Mia je uz obveze na fakultetu polako obavljala i zadnje pripreme. Još jednom posjetila je talijanskog dizajnera obuće Gimmija Baldininija, gdje je za put odabrala cipele i čizme iz zimske kolekcije, dok je najuzbudljiviji dio priprema bilo biranje večernjih haljina. Mia će Samsonite kofere napuniti jedinstvenim haljinama Matije Vuice, među kojima će biti i ona "glavna" u kojoj će se predstaviti žiriju, nacionalna haljina te koktel-haljine za posebna događanja. Kako će izgledati ta "glavna" haljina, saznat ćemo tek pred sam izbor, kada će ovogodišnje finalistice imati preliminarno ocjenjivanje i kada će žiri odlučivati o tome kojih 20 sretnica, od ukupno njih 90, ulazi u najuži krug i borbu za krunu. Kako bi predstavljanje na svjetskoj sceni bilo što dojmljivije, savjetima o frizuri dala joj je Lidija Štokić, suvlasnica salona Hairvetica, a budući da je Mia početkom jeseni operacijom korigirala dioptriju u Klinici Svjetlost, ovih dana imala je zadnji kontrolni pregled koji je potvrdio da joj je sada vid savršen. Najljepšim željama ispratio ju je prof. dr. Nikica Gabrić s cijelim timom Klinike Svjetlost te gradonačelnik Zagreba Milan Bandić, koji je sa svojim suradnicima primio Miju u Gradskom poglavarstvu i zaželio joj sretan put i puno uspjeha na svjetskom izboru.

1/1 >> Pogledaji ovu galeriju +0 Severina (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Celebrity Podrška Severini zbog odluke suda stiže sa svih strana: "Toliko je to okrutno, ne vjerujem više u pravdu"

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene