Jedno od najsloženijih snimanja u povijesti filma počelo je u Dubrovniku. Sinoć je Stradun po treći put zatvoren za šetnju.


Prvi put zbog Igara prijestolja, drugi put zbog Borđe, a sada zbog 8.-og nastavka Ratova zvijezda. Ali prvi put njime kroči ovako brojna ugledna ekipa. Posebno je pohvalno što ljudi iz Grada čine gotovo 70% ekipe, od kamermana, tehničara, čuvara.

Vezani članci Nicolas Cage i Pedro Pascal - 8 Cage i Pascal jurili po kiši u luksuznom kabrioletu i izazvali interes: Priskočili im u pomoć da se ne smoče previše Nicolas Cage i Pedro Pascal Nicolas Cage i Pedro Pascal snimaju film u Dubrovniku, fotografi ih uhvatili u napetim scenama!

Mole se građani da ipak ne dolaze kako ne bi ometali snimanje. Jedino hitna pomoć, vatrogasci i policija u hitnim slučajevima imaju mogućnost prolaska Stradunom. No život grada neće patiti jer su producenti imali razumijevanja, pa snimaju noću.

Iako je ritam života zbog snimanja filma malo poremećen, sigurno nikome nije teško prilagoditi se. Na kraju krajeva, ne može se svatko pohvaliti da se ovakav filmski spektakl snima u njegovom gradu. Uz 'Game of Thrones', 'Star Wars' saga, Dubrovniku će, ali i Hrvatskoj, donijeti ne samo još veću popularnost u svijetu, već i financijsku korist.