POČELA BORBA ZA NASLJEDSTVO

Osporavaju oporuku: Rodbina Esme Redžepove najavila tužbu

showbuzz showbuzz Foto: DNEVNIK.hr

Svega tri dana nakon otvaranja oporuke legendarne Esme Redžepove rodbina je započela borbu za nasljedstvo. Najavili su tužbu.

Nakon što se saznalo kako je kraljica romske muzike Esma Redžepova svu svoju imovinu ostavila državi, njezina rodbina sada osporava tu oporuku. Naime, borba se vodi upravo oko njezine kuće-muzeja, ali i autorskih prava na njezinu bogatu glazbenu riznicu, tvrdi skopski Fokus, a prenosi Dnevni avaz. Odmah nakon otvaranja oporuke, na svom Facebooku oglasila se pjevačica Vaska Jankovska, bliska Esmina prijateljica i dugogodišnja članica glazbene ekipe Gorana Bregovića, izražavajući sumnju da je oporuka - lažan.

Pogledaj i ovo Kirk i Michael Douglas Nema ga u oporuci Michaelu Douglasu od očeva bogatstva neće ostati ništa, 61 milijun dolara pripast će drugima

''Ja sam bila vrlo bliska s Esmom, zato sam i uzela pravo da reagiram. Esma ima puno sestrića i bratića od svojih sestara i braće, svima je pomagala cijeli život i brinula se o njima. Oni su već angažirali odvjetnike i borit će se za svoja prava. Kao njeni najbliži krvni srodnici, smatram da njima treba pripasti kuća, a ne vjerujem da je Esma ostavila testament i da sve poklanja državi. Mislim da bi autorska prava trebao dobiti Simeon Atanasov, koji je bio pored Esme tijkom njenih koncerata i nastupa, i koji se brinuo o njenoj karijeri. Ne znam odakle je izašao testament, ali ne vjerujem da bi Esma potpisala takvo nešto. Stalno sam bila pored nje. Znam da je htjela imovinu ostaviti unucima, brinula se o njima'', izjavila je Jankovska za Fokus.

Adnan Redžepov, unuk Esminog brata, koji živi u Njemačkoj, potvrdio je za Fokus da će obitelj tražiti svoja prava. Uz to, Esmin menadžerski tim, Vesna Đorđievska i Simeon Atanasov potvrdili su kako postoje problemi između Esmine obitelji i humanitarnog udruženja oko njenog nasljeđa.
 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene