Taylor Swift i mnogi drugi glazbenici i pjevači zamjeraju Spotifyju da svojom besplatnom uslugom koja se financira reklamama, obezvrjeđuje njihovu glazbu.


Američka pjevačica Taylor Swift, najpoznatija pjevačica koja je dosad bojkotirala besplatan internetski servis za streaming glazbe Spotify, zamjerajući mu da obezvrjeđuje umjetnički rad, u petak je prekinula bojkot.

Vezani članci Film Zapravo ljubav Zvijezde otkrile svoje omiljene blagdanske filmove: Glumac zaboravio da je bio u božićnoj komediji Taylor Swift Prije nego se skrasila s navodnim suprugom ljubila je brojne poznate frajere, svi su dobili i svoju pjesmu

Svi albumi dvadesetsedmogodišnje pjevačice, pa i zadnji "1989" koji je postigao golem uspjeh, opet su se pojavili na Spotifyju u petak ujutro po srednjoeuropskom vremenu.

Njezin agent je rekao da tim povratkom i prvim pojavljivanjem albuma "1989" na toj najvećoj internetskoj platformi za slušanje glazbe koji pjevačica nije htjela onamo staviti kad je izašao 2014., obilježavaju 10 milijuna prodanih primjeraka albuma u svijetu i 100 milijuna prodanih naslova u Sjedinjenim Državama.

Taylor Swift i mnogi drugi glazbenici i pjevači zamjeraju Spotifyju da svojom besplatnom uslugom koja se financira reklamama, obezvrjeđuje njihovu glazbu. Spotify je rekao da je za prava platio 5 milijarda dolara, ali najveći dio novca ide izdavačima a ne umjetnicima.