Pjevačica Demi Lovato prošli je tjedan bila glavna tema žutih stranica, no ne u pozitivnom smislu.

Galerija


Mlada pjevačica prošli je tjedan bila glavna tema žutih stranica, no nažalost ne u pozitivnom smislu.

Vezani članci Demi Lovato i Henry Levy (Foto: Profimedia) Posrnuloj pjevačici liječnici su spasili život, tad se povukla iz javnosti i spas pronašla u novom dečku Demi Lovato (Foto: Screenshot YouTube) Zabrinjavajući video: Snimka sa zadnjeg koncerta Demi Lovato dala je naslutiti da s pjevačicom nešto nije u redu

Radi se o 25-godišnjoj pjevačici Demi Lovato koja je prošlog utorka završila u bolnici zbog predoziranja navodno heroinom, a zatim je tamo i zadržana. Demi je pronađena u nesvijesti svog doma, a nekoliko dana prije na koncertu u Kaliforniji zaboravila je riječi nove pjesme "Sober" te se vrlo čudno ponašala, no nitko nije niti pomislio da je pjevačica ponovno u problemima.

Demi Lovato (Foto: Getty)
Demi Lovato (Foto: Getty)

Naime, Demi je uvijek bila vrlo vokalna i iskrena o svojim problemima u nadi da će tako pomoći obožavateljima koji se bore sa sličnim, a nedavno se i pohvalila kako je 6 godina čista od poroka. No ponovno je pokleknula, i to svega nekoliko mjeseci nakon što je dala otkaz svom životnom treneru. Prema svjedočenjima njezinih bliskih prijatelja, tada su počeli problemi koji su kulminirali hospitalizacijom prošlog utorka.

U ožujku je na koncertu u New Yorku otkrila kako je godinama trijezna, a obožavateljima je ispričala i na kakvom je bila dnu. "Jučer, prije 6 godina, pila sam votku iz plastične boce u 9 ujutro i povraćala u automobilu. Sjećam se da sam tada pomislila kako mi to više nije zabavno i da sam postala ista kao moj otac."

Demi Lovato (Foto: Getty)
Demi Lovato (Foto: Getty)

Naime, njezin otac Patrick bio je ovisnik o alkoholu i kokainu, a obitelj je napustio kad je Demi imala samo 2 godine. "Pretpostavljam da sam stalno tražila ono što je on pronalazio u alkoholu i drogama, jer ga je to ispunjavalo te je na kraju takav život stavio ispred obitelji. Bio je nasilan i zao, no htio je biti dobar čovjek", jednom je prilikom izjavila, a otkrila je i kako je godinama trpjela maltretiranje svojih vršnjaka.

Bivša Disneyjeva zvijezda imala je svega 10 godina kada je dobila svoju prvu televizijsku ulogu, no umjesto da budu ponosna na nju, djeca iz škole bila su nevjerojatno zla prema njoj. "Kad sam imala 12, u školi je potpisana peticija koja me trebala potaknuti da se ubijem. Nazivali su me k***** i govorili mi da sam debela i ružna. Znam da ih nisam trebala slušati, no sve sam uzimala k srcu. Mislila sam čak da nemam prijatelje baš zato što sam debela."

Demi Lovato (Foto: Getty)
Demi Lovato (Foto: Getty)

Kao odgovor na vršnjačko maltretiranje, Demi se počela izgladnjivati. "Tjerala bi se na povraćanje i do šest puta dnevno", priznala je kasnije, a s bulimijom i depresijom se borila i 2008. godine nakon što je njezin debitantski album "Don't Forget" prodan u pola milijuna primjeraka. Sljedeće godine, sa samo 17 godina, Demi je po prvi put probala kokain i tu je sve počelo, jer joj se svidjelo. "Živjela sam 100 na sat i mislila kako ću umrijeti mlada. Mislila sam da neću doživjeti 21."

2010. godine Demi je okorjelo tulumarila, a njezina prateća plesačica Alex Welch tada je o svemu obavijestila njezin menadžment u nadi da će joj pomoći, no umjesto da joj bude zahvalna, pjevačica je potpuno izgubila kontrolu te lupila Alex šakom u glavu tijekom ukrcavanja u zrakoplov kojim su se vozili na koncerte. "Sjećam se da sam došla do nje i onda je sve postalo maglovito. Svi su ostali u šoku, a ja sam samo sjela i napisala poruku mami da mi je žao. Doživjela sam slom, zatim krenula na liječenje, no čitavo sam vrijeme krijumčarila drogu gdje god sam mogla. Nitko nije znao što radim, no nisam se osjećala krivom ili posramljenom. Nisam osjećala ništa."

U to je vrijeme započela vezu s glumcem Wilmerom Valderramom, slavnim Fezom iz hit serije "Lude sedamdesete", no ni on ju u početku nije uspio smiriti. Kako je ispričao njezin menadžer Phil McIntyre jednom prilikom, znao ju je slušati tada kako priča novinarima da je trijezna i čista i misliti u sebi koliko laže. Za to vrijeme, pjevačica je na kontrolama davala urin drugih ljudi kako bi pokazala da je loše razdoblje iza nje.

Demi Lovato (Foto: Getty)
Demi Lovato Wilmer Valderrrama (Foto: Getty)

No, 2012. godine čvrsto je odlučila da će si pomoći na bilo koji način, a i Wilmerova ljubav i strpljenje puno su joj pomogli, iako je par tijekom 6-godišnje veze nekoliko puta prekidao. No on je baš uvijek bio uz nju, a to je bio i nakon posljednjeg predoziranja koje je iznenadilo i njega samog, jer nije znao kako je njegova bivša djevojka ponovno u problemima.

"Strast među nama se nikada neće ugasiti, no naučila sam da ne mogu tražiti od drugih da me upotpune kada se osjećam usamljeno. Stalno sam se pitala jesam li donijela pravu odluku. Ne znam jesam li ga zauvijek izgubila, no moje će srce uvijek biti uz njega", otkrila je 2016. godine Demi nakon prekida. Tada je priznala i kako je polako spremna za novu ljubav u svom životu, bez obzira na njezin spol.

Demi Lovato (Foto: Getty)
Demi Lovato (Foto: Profimedia)

No njezina odlučnost da ostane čista naglo je poljuljana prošli mjesec kada je pjevačica izbacila vrlo osobnu pjesmu "Sober" sa stihovima "jako mi je žao, nisam više trijezna". Dva tjedna prije predoziranja, pjevačica je prekinula i svaki kontakt s obitelji i prijateljima, a otpustila je i menadžera koji je uz nju bio godinama. Također, prestala se javljati ljudima iz klinika i programa kojima se dotad javljala za pomoć, svjesno odbacujući bilo kakvu mogućnost da joj se pomogne.

Pjevačica se oporavlja u bolnici u Los Angelesu, no njezini prijatelji tvrde kako se nije predozirala heroinom, unatoč činjenici da je po dolasku doktora dobila Narcan, lijek koji se daje pacijentima koji su se predozirali. Obitelj je zamolila za privatnost te se zahvalila obožavateljima i njezinim kolegama na bezuvjetnoj ljubavi i podršci.

 

Ne ustručavajte se potražiti pomoć

Ako se vi ili netko vama blizak suočava s određenim psihološkim poteškoćama ili se jednostavno nalazite na životnom raskršću u potrazi za pravom odlukom, nemojte se nikad ustručavati i pitati za pomoć i razgovor. Donosimo vam nekoliko kontakata gdje možete porazgovarati s punim povjerenjem sa stručnjacima koji će vam sigurno pomoći:

Centar za krizna stanja i prevenciju suicida pri KBC-u Zagreb

Nazovite na telefon 01/2376-470 kad god vam zatreba pomoć od 0 do 24 sata, liječnici su uvijek spremni porazgovarati s vama i pomoći vam.
U Centar za krizna stanja pri KBC-u Zagreb možete doći i bez najave i uputnice svakim danom između 8 i 20 sati.

Hrabri telefon

Ako ste maloljetno dijete ili roditelj koji se suočava s različitim odgojnim izazovima, možete se obratiti stručnjacima na Hrabrom telefonu.

Ako ste dijete, nazovite na besplatni broj 116-111.

Broj Hrabrog telefona za mame i tate je 0800-0800. Linija je otvorena svakim radnim danm od 9 do 20 sati.

Psihološki centar TESA

Psihološki centar TESA udruga je koja već 25 godina daje besplatnu psihološku pomoć i podršku zdravom razvoju građana.

Nazovite na broj 01/48 28 888 - radnim danom od 10 do 22h ili im se javite mailom za savjet: psiho.pomoc@tesa.hr