'Moja domovina'

Pjesme koje su hrabrile narod i jačale ponos: 'Najvažnija je bila ta poruka, taj inat'

showbuzz showbuzz Foto: DNEVNIK.hr

90-ih godina glazba je bila posebna. Mnoge su pjesme hrabrile narod i jačale ponos u teškim vremenima.

Mnoge od tih pjesama i danas žive u eteru, izvode se na brojnim svečanostima i ostale su među najomiljenijim domaćim pjesmama. Ovo je priča o pjesama koje su obilježile ratne godine, pa ih se prisjećamo i danas na Dan pobjede.

Pogledaj i ovo Humanitarni koncert \"Obitelj za najmanje\" (Foto: IN Magazin) - 1 Srca su puna! Lijepo je činiti dobro: Bulić, Thompson, Zečić i mnogi drugi pjesmom za pomoć najmlađima

Thompson o koncertu za Dan pobjede: 'To je mnogo više od obične fešte'

'Kod pisanja 'Ruže Hrvatske' i 'Lupi petama' zapravo, išao sam sebi olakšati nešto što sam imao u sebi. Bilo je to jedno jako teško vrijeme, vrijeme u kojem si imao jako puno toga za razmišljati', priča Jasensko Houra iz Prljavog kazališta.

Jedna od omiljenih Thompsonovih pjesama je 'Lijepa li si'. 'Bez emocije pjesme ne bi vrijedile ništa... Ja kroz svoje pjesme širim svoj svjetonazor, to je moj život, moj stil, moj način izražavanja', priča pjevač Marko Perković Thompson.

I Meri Cetinić se sjetila pjesme 'Moja domovina' koja je obilježila te dane. 'Najvažnija je bila ta poruka, taj jedan inat, jedan trenutak koji je bio pun emocije i nadahnuća', kaže pjevačica s kojom se slaže i njezina kolegica Zorica Kondža: 'Sve je zračilo pozitivno, iz naših srca za to što nam se događalo u zemlji'.
 

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene