Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

90-ih godina glazba je bila posebna. Mnoge su pjesme hrabrile narod i jačale ponos u teškim vremenima.


Mnoge od tih pjesama i danas žive u eteru, izvode se na brojnim svečanostima i ostale su među najomiljenijim domaćim pjesmama. Ovo je priča o pjesama koje su obilježile ratne godine, pa ih se prisjećamo i danas na Dan pobjede.

Vezani članci Slika nije dostupna ZBOG NJE SMO PUSTILI SUZU 'Ne želim karijeru, pjevanje mi je samo hobi' Slika nije dostupna 'Danas se sjećamo onih koji su slomili kičmu velikosrpskoj politici Slobodana Miloševića'

Thompson o koncertu za Dan pobjede: 'To je mnogo više od obične fešte'

'Kod pisanja 'Ruže Hrvatske' i 'Lupi petama' zapravo, išao sam sebi olakšati nešto što sam imao u sebi. Bilo je to jedno jako teško vrijeme, vrijeme u kojem si imao jako puno toga za razmišljati', priča Jasensko Houra iz Prljavog kazališta.

Jedna od omiljenih Thompsonovih pjesama je 'Lijepa li si'. 'Bez emocije pjesme ne bi vrijedile ništa... Ja kroz svoje pjesme širim svoj svjetonazor, to je moj život, moj stil, moj način izražavanja', priča pjevač Marko Perković Thompson.

I Meri Cetinić se sjetila pjesme 'Moja domovina' koja je obilježila te dane. 'Najvažnija je bila ta poruka, taj jedan inat, jedan trenutak koji je bio pun emocije i nadahnuća', kaže pjevačica s kojom se slaže i njezina kolegica Zorica Kondža: 'Sve je zračilo pozitivno, iz naših srca za to što nam se događalo u zemlji'.
 

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook