Društvene mreže preplavili su negativni komentari na račun naziva pjesme izrealske predstavnice na Eurosongu Eden Alene.

Galerija


Izraelska pjevačica Eden Alene jedna je od desetero finalista Eurosonga koji su odabrani na prvoj polufinalnoj večeri, no njezin nastup ostao je u sjeni aktualne političke situacije u njezinoj zemlji.

Vezani članci Hurricane Atraktivne Srpkinje poharale su binu, pogledajte njihov nastup u drugoj polufinalnoj večeri Eurosonga! Hurricane Srbija ide u finale Eurosonga, za pobjedu će se boriti i atraktivna Albanka, a evo i tko su preostali finalisti ovog natjecanja!

Iako je Alene uspješno otpjevala najvišu notu na u povijesti natjecanja te je cijelu izvedbu začinila i promjenom kostima, mnoge je razbjesnio naziv njezine pjesme "Set Me Free", što u prijevodu s engleskog znači "oslobodi me".

Negativni komentari na ime pjesme preplavili su društvene mreže, a ljudi su uz njih stavljali i heštegove kojima su pozivali na oslobođenje Palestine.

"Set Me Free? Ne bih to nazvao ironijom, ali samo zato što je besramno licemjerje."

"Što mislite o tome da oslobodite Palestince, Izrael?"

"Sjajna poruka od Izraela dok im je pola zemlje pokriveno skloništima od bombi."

"Nije li ironično što je Izrael poslao pjesmu naziva 'Oslobodi me' kada je upravo to ono što Palestinci žele", "Je li Izrael zbilja poslao pjesmu koja se zove 'Oslobodi me' na Euroviziju dok provode genocid nas Palestincima?", "Imaju obraza pjevati pjesmu tog imena dok predstavljaju zemlju koja ugnjetava ljude i provodi genocid. Ovo je bolesno i izopačeno", "Dobra pjesma, ali šteta što je iz Izraela", "Izraelska pjesma na Euroviziji se ne može zvati Oslobodi me. Ne. Diskvalifikacija. Idite kući", još su neki od bijesnih komentara s Twittera.

Osim Izraela, prolazak u finale Eurosonga u prvoj polufinalnoj večeri izborili su i Norveška, Rusija, Azerbajdžan, Malta, Litva, Cipar, Švedska, Belgija te Ukrajina.

Druga polufinalna večer Eurosonga održat će se u četvrtak 20. svibnja, dok je samo finale zakazano za subotu 22. svibnja.

Ana Rucner skinula se u badić, pa fotkom izazvala pomutnju na Instagramu, dive joj se i drugi poznati Hrvati

Prije 15 godina Sevka je na Eurosongu pjevala ''Moju štiklu'', podrška u Grčkoj tada joj je bio bivši zaručnik, pogledajte fotke!