SASVIM INTIMNO

ZVIJEZDA TURSKE SERIJE 'PITANJE ČASTI': 'Nisam grozna, samo sam zaljubljena'

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Dilara Oztunč jedna je od popularnih turskih glumica, a nama je najpoznatija kao Pelin iz serije 'Pitanje časti'.

Od ponedjeljka do petka gledatelji Nove TV imaju priliku pratiti novu seriju "Pitanje časti" u kojoj je jedna od glumica i Dilara Oztunč. Ona privlači pozornost igrajući lijepu i ambicioznu plavušu Pelin koja je spremna na sve zbog ljubavi. U seriji koju donosi producentska kuća Koliba Film, djevojka Pelin igra svakojake zakulisne igre da bi pridobila Madžitovu ljubav, koji je pak zaljubljen u Neriman.

Pogledaj i ovo showbuzz SKRIVENE TAJNE PITANJE ČASTI Madžit saznao da mu je Kerim zatajio važne stvari

U ekranizaciji kultnog romana Pejamija Safe "Fatih Harbiye" igrate lik Pelin koja je ludo zaljubljena u Madžita i čini sve da bi ga preotela Neriman. Hoće li Pelinine opasne i zakulisne igre uroditi plodom?

To još ni ja ne znam, ali čini se da će uroditi plodom. Pelin će se zbog zaljubljenosti prepustiti tim ambicioznim igricama i na kraju postići željeni rezultat. Nakon mnogo prolivenih suza i pretrpljene boli, na kraju će imati osmijeh na licu.

Pelin je jedna od dviju kćeri koje dolaze iz bogate obitelji. Što mislite zašto je toliko privržena toj neuzvraćenoj ljubavi? Je li ispravno toliko inzistirati na neuzvraćenoj ljubavi?

Jedan od najvažnijih razloga zbog čega je Pelin tako strastveno privržena Madžitu jest što je on njezina dugogodišnja simpatija i ljubav iz djetinjstva. Drugi razlog su njezini roditelji koji oduvijek gaje nadu će se Pelin i Madžit vjenčati. Kada neka žena odrasta s takvom percepcijom o ljubavi, moguće je od nje očekivati toliku strastvenu privrženost. Ako mene pitate za mišljenje, mislim da ne treba inzistirati i navaljivati ako nam je ljubav neuzvraćena. Lijepo je kada zaljubljeni mogu dijeliti sve: život, ljubav, radost i tugu.


Što gledatelji kažu na vašu ulogu u seriji "Pitanje časti" (Fatih Harbiye) nakon što ste glumili u serijama "Male tajne (Küçük Sırlar) i Elifin dnevnik (Elif'in Günlüğü)? Na društvenim vas mrežama doživljavaju kao plavušu iz sjene koja je smetnja Neriman i Madžitu. Komentiraju li vas gledatelji kada vas sretnu na ulici?

Većina se gledatelja ljuti na Pelin, ali jedan dio njih je i voli jer je ona samo zaljubljena djevojka. Sve su njezine igrice plod ljubavi i strasti, a ne zloće. Njezin pomalo agresivan stav i inzistiranje izazivaju većinu komentara kod gledatelja koji joj najčešće prigovaraju: "Pelin, dosta je, smiri se." Međutim, kod mene Pelin izaziva simpatije. Sigurno nije jednostavno tako olako se predati kada strastveno voliš nekoga i boriš se za njega. Pelin voli teškoće. Volim svaki njezin trenutak u kojem pokušava ostati jaka. Kada mi ljudi prilaze na cesti i govore: "Grozna si", ja njima kažem: "Ne, ja sam samo zaljubljena."

 NAJJAČE ORUŽJE KAPITALIZMA

Što inače volite raditi kada niste na setu? Kakav je vaš stav prema društvenim mrežama?

Pokušavala sam što dulje ostati podalje od društvenih mreža jer mislim da su one najjače oružje kapitalizma. Nažalost, izgubila sam tu bitku nakon što sam prije dva mjeseca otvorila račun na Instagramu. Iako još nisam posve predala borbu u sebi, shvatila sam nešto. Ne samo što nije moguće pobjeći od kapitalizma u kojem živimo od rođenja nego nas on i sve više uvlači u sebe – preko hrane, odjeće i okoline... Treba živjeti život, ali ne i zaboraviti ostati budan i na oprezu.

Imate li ponude za novi film, kazališnu ulogu ili neki drugi glumački projekt? Tko su filmski redatelji i glumci s kojima biste voljeli raditi na domaćem terenu i u inozemstvu?

Za diplomski rad igrala sam ulogu u jednom kazališnom komadu, odnosno komediji apsurda "Jedna žena, jedan muškarac" (Bir Kadın Bir Erkek). Predstava je bila veoma omiljena i privukla je pozornost. Ja sam jako zavoljela svoju ulogu u njoj i bilo mi je nevjerojatno zadovoljstvo raditi na njoj pa bih je htjela u što kraćem vremenu opet igrati. Osim toga, želja mi je zaigrati u nekom filmu redatelja Michaela Hanekea. To mi je veliki san. Čovjek se nada dok je živ.

ZALJUBLJENI SU LJUBOMORNI

Jeste li i vi ljubomorni kada ste zaljubljeni i skloni rizičnom ponašanju?

Nikada. Ne bih se nikada mogla ponašati kao Pelin. Međutim, mogu biti ljubomorna. Kada nekoga voliš, ljubomoran si na sve i svakoga, ali rizik je jedna sasvim druga dimenzija ljubomore koja me plaši. U ljubavi preferiram spokoj i mir, a ne rizik.

Studirali ste glumu na Fakultetu za primijenjene umjetnosti Sveučilišta Maltepe. Koji je sljedeći korak u vašoj karijeri? Hoćete li upisati poslijediplomski studij u inozemstvu, programe dodatne glumačke naobrazbe ili nešto slično?

Diplomirala sam prošle godine. Prvi plan mi je upisati magistarski studij i nakon toga postati profesorica glume. Obrazovanje drugih u polju glume je nešto što bi me učinilo veoma ponosnom.

Tko su vaši glumački idoli?

Ne mogu izdvojiti nekoga kao idola. Ima mnogo dobrih glumaca od kojih mogu jako puno naučiti. Želim napredovati na tom putu i slijediti tragove koje u glumi ostavljaju dobri glumci. Svatko od njih otvorit će mi druga vrata percepcije. Dakle, moji su glumački idoli svi dobri glumci.

 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene