Zvijezde showa ''Tvoje lice zvuči poznato'' odlično su se zabavile na snimanju u Tuhelju.

Galerija Fotosofia Fotosofia Fotosofia +2 Fotosofia

Da je za odličnu fotografiju jednako važan dobro raspoložen model, baš kao i kvalitetan fotograf, dokazuju fotografije nastale 12. lipnja u Termama Tuhelj, gdje su seminaristi Fotosofije, besplatnog seminara pod vodstvom fotografa Damira Hoyke, snimali portrete glazbenika, sportaša, glumaca, TV voditelja...

Vezani članci Fotosofia U Zagrebu je održana 15. Fotosofia Fashion Day u organizaciji Damira Hoyke Fotosofia Fotosofia donosi svjetlo optimizma: Kako snimiti dobru fotografiju saznajte ovoga lipnja u Zagrebu

Među poznatima je bilo mnogo ''veterana“, poput glumca Renea Bitorajca i komičara Marija Petrekovića koji su već trinaest godina česti gosti Celebrity Daya, ali i neki kojima je to bilo prvo druženje na Fotosofiji. Splitska pjevačica Maja Bajamić bila je najiščekivanija gošća jer je na poziranje Hoykinim seminaristima stigla samo dva dana nakon pobjede u showu ''Tvoje lice zvuči poznato“.

Fotosofia Fotosofia

''Rado sam se odazvala pozivu jer volim fotografirati. Snimam mobitelom, a omiljeni su mi pejzaži, pogotovo iz kraja odakle su moji baka i djed. Volim fotkati prirodu, ali volim i selfieje. Za dobar selfie najvažnije je svjetlo, a ja sam se sama naučila kako ga podesiti. Nakon fotkanja ne koristim filtere, već samo podesim tonove i fotka je spremna za objavu. I inače bih svima preporučila da ne gube vrijeme na filtere i obradu slika, već da radije vježbaju, pa će biti zadovoljni onim što su snimili i neće trebati sužavati bokove i ''peglati' kritične dijelove tijela'', rekla je Maja Bajamić.

Fotosofia Fotosofia

Zadovoljan organizacijom snimanja na Fotosofiji bio je i zagrebački TV voditelj Ljudevit Grgurić Grga koji je na set stigao u pratnji kćeri Ive, make-up artistice koja je – uz vizažisticu Maju Samardžiju i frizerku Elu Gračiš – bila zadužena za besprijekoran izgled poznatih.

Fotosofia Fotosofia

''Hoykini fotografi oduševili su me profesionalnim pristupom i pristojnošću. Doista mi je bio užitak pozirati. U karijeri sam često bio pred kamerama i mogu reći da su najbolje bile one fotke gdje sam s fotografom uspio stvoriti odnos povjerenja i poštovanja. A baš kao što je važan fotograf, važan je i dobar make-up artist'', rekao je Grga, koji je strpljivo ispunjavao sve zahtjeve fotografa pa je, između ostalog, bio i u ulozi majstora borilačkih vještina.

Osim Grge, seminaristi su se fantastično zabavili snimajući portete Denisa i Harisa Ahmetaševića, dvojca iz benda Soulfingers, koji su donijeli dva kofera puna odijela i rekvizita. Na snimanje je s biciklističkog treninga po Zagorju stigao skijaš Natko Zrnčić Dim, a kao model odlično se snašao i Ognjen Golubić, urednik i voditelj emisije „Dobro jutro, Hrvatska“.

''Za fotografa koji želi snimiti kreativni portret najveća je sreća kada s druge strane objektiva ima model koji je također pun ideja. A danas je većina seminarista iskusila upravo takvu situaciju, pa su se na setovima svi odlično zabavili'', rekao je Damir Hoyka, voditelj seminara za naprednu fotografiju, koji je svojim seminaristima u mnogim slučajevima rado i asistirao.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju