Zagrebačka dramska glumica, poznata i po ulogama u serijama na Novoj TV, Petra Dugandžić, zbog ubrzanog tempa života preporučuje kvalitetan odmor barem dva puta mjesečno. Krene li izvan grada, ne propušta mogućnost da povede i svoje omiljeno društvo.


Zbog vječne borbe s "gustim" rokovima i rada u medijskom svijetu, koji je često okarakteriziran kao izrazito stresan, u svom rasporedu glumica ostavlja vremena i za fizički i psihički odmor.

Vezani članci Stari dani u Termama Sveti Martin (Foto: Facebook/Terme Sveti Martin) Sada i nekada: Kako su izgledale najpoznatije terme u Hrvatskoj Dorijan Elezović Gdje se to probudio Dorijan Elezović? Zaskočili smo ga i postavili mu 50 pitanja

"Moj provjereno najbolji način opuštanja su saune i masaže. Trudim se tu naviku njegovati i u Zagrebu, no poseban je osjećaj kad se u ogrtaču liftom spustite u wellness hotela i sve imate na istom mjestu", rekla je Petra Dugandžić.

Na kraći vikend, uvijek odlazi sa svojim suprugom i psom, mješankom terijera i labradora imena Mona, za koju kaže da je njihov obavezni suputnik. Pas Mona je već 12 godina njezin kućni ljubimac i zbog neadekvatnog smještaja za kućne ljubimce na putovanjima, često je odlazak od kuće morala odgađati ili tražiti čuvanje. "U slučaju da je ostala na čuvanju, nikada to nije bio miran odmor, što će razumjeti svi koji imaju ljubimce. Od brige je li usamljena i dobro zbrinuta, do toga da mi nedostaje".

S obzirom da na odmor dolazi kao gošća s ljubimcem, za "vikend-bijeg" često odabire Terme Sv.Martin, resort čija su vrata uvijek širom otvorena i za četveronožne ljubimce.

"Terme Sv. Martin su napravile predivan korak koji meni kao vlasnici psa neopisivo puno znači. Psi u njihovom hotelu imaju tretman gotovo kao i ljudi. Naravno osnovna pravila ponašanja sa psom poštujete, kako ne biste ugrozili odmor gostiju bez pasa. Imate mogućnost dugih šetnji kroz šumu na njihovoj trim stazi. A u sobi vas čeka krevetić za ljubimca i posudica za vodu. Mala gesta koja mi znači više od bilo kakvog uobičajenog poklona dobrodošlice", oduševljeno prepričava Petra.

Posebno je pohvalila i inicijativu Termi Sveti Martin koje šire glas o važnosti udomljvanja pasa. Naime, u ovom međimurskom resortu udomljena su dva psa, Ira i Miki, koji na privremenom smještaju u Termama imaju dom pun ljubavi. Na taj način pruža se pomoć čakovečkom azilu "Prijatelji", koji od 2001. godine brine o 400-tinjak pasa. Cjelokupni iznos novca koji se uplaćuje za smještaj ljubimaca, Terme Sv. Martin doniraju direktno u spomenuti azil, a nadaju se da će za zaigrane pse, Iru i Mikija, uskoro naći i stalni dom.

Nakon uloge Slavonke Kate u popularnoj seriji Nove TV "Zlatni dvori" zbog koje je Petra morala nabaciti nekoliko kilograma, kaže kako joj vraćanje u formu najteže ide u prvih mjesec dana.

"Hedonist sam i zato mi disciplina i samoodricanje još teže padaju. Međutim, trudim se zdravo jesti i baviti se tjelovježbom koliko mi život to dopušta. Za borbu s kilogramima osnova je vrijeme koje imate za sebe. Nakon napornog treninga i stručnjaci preporučaju saunu i masažu", kaže Petra.

Ističe kako joj je zdravlje prioritet. Sretna je jer pronašla mjesto na kojem se može u potpunosti odmoriti, uživati u ljekovitim termalnim vodama, a uz sve to imati svoje najdraže suputnike. Nakon takvog vikenda, kaže, u Zagreb se vraća spremna za sve izazove koje nosi njezin posao.