Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Najvažnije kategorije u kojima je Radovich nominiran za ovogodišnji Emmy su najbolji sportski dokumentarac, tek njegov drugi, dok je s prvim osvojio tri Emmya uključujući nagradu i za najbolji dokumentarac.


Proslavljeni američki producent i redatelj hrvatskog podrijetla Peter Radovich Jr., direktor sportskog programa CBS-a i dobitnik 27 Emmya u svojoj bogatoj karijeri, ponovno je ove godine nadmašio svoje kolege i nominiran je za prestižnu televizijsku nagradu u čak devet kategorija što je najviše nominacija koje je ikada dobio unutar jedne godine i definitivno ga svrstava u društvo najboljih producenata današnjice.

Slavni Amerikanac snima film o našim vaterpolistima

Vezani članci Jojo Rabbit Film o kojem svi pričaju, a kritike su podijeljene: Komični elementi s ozbiljnim temama odrastanja Betty White Jedina je žena na svijetu koja se može pohvaliti da ima glumačku karijeru dulju od 80 godina!

'Koliko sam uzbuđen zbog ovogodišnjih devet nominacija u Americi, toliko sam uzbuđen da konačno mogu pokazati svoj rad hrvatskoj publici i to u dokumentarnoj seriji Barakude koju produciram u suradnji s Hrvatskim vaterpolskim savezom i reprezentacijom.

Dokumentarci su bez sumnje moj najdraži izbor, žanr koji najbolje radim i s kojim sam imao najviše uspjeha u Americi. Nadam se da će serijal Barakude biti neodoljiv i dinamičan te da će se svidjeti hrvatskoj publici!' - izjavio je proslavljeni producent Peter Radovich.

U kategoriji najbolji sportski teaser nominiran je za remix pjesme legendarne grupe Queen We Will Rock You koji je producirao zajedno s Brianom Mayem iz Queena, a koja je bila teaser za otvaranje Super Bowl-a koji je vidjelo više od 120 milijuna Amerikanaca.

Nominacija za najbolju sportsku antologiju vijesti predstavlja show koji je osmislio Radovich, kombinirajući legendarne vijesti '60 minutes' iz sportskog ugla, i nominiran je u svojoj debitantskoj sezoni! Dodatnih šest nominacija uključuju:

Najbolja umjetnička direkcija za Super Bowl, Najbolje sportsko novinarstvo za 60 Minutes-The Fall of Lance Armstrong, Najbolji dugometražni prilog za 60 Minutes – Great Falls, Najbolja sportska serija uživo za College Football, Najbolja glazbena kompozicija za College Football - The Army-Navy Game, Najbolja grafička postprodukcija za The NFL Today.

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook