Radi se o glumcu Peteru Dinklageu, kojemu je supruga Erica omiljeno društvo.

Galerija


Zvijezda serije "Game of Thrones" na premijeru posljednje sezone u New Yorku stigla je u društvu supruge Erice Schmidt.

Vezani članci Peter Dinklage (Foto: Profimedia) Privatni život skrivaju iako su u braku 15 godina: Nitko ne zna ime njihove kćeri, a ni spol drugog djeteta Nikolaj i Nukaaka Coster-Waldau (Foto: AFP) Supruga slavnog glumca od njega je mlađa godinu dana, no svi misle da je znatno starija

Radi se o glumcu Peteru Dinklageu, kojemu je supruga omiljeno društvo i za službena događanja, pa se s njom najčešće pojavljuje na crvenim tepisima.

Podsjetimo, par se vjenčao 2005. godine, a zajedno imaju i dvoje djece. Koliko su tajnoviti kad se radi o njihovu privatnom životu, govori činjenica da još uvijek nije poznato ime njihove kćeri rođene 2011. godine, a ne zna se ni spol drugog djeteta, koje je par dobio 2017. godine. Erica je direktorica jednog kazališta, no ne zna se gdje su se i kako točno upoznali.

Peter je u spomenutoj seriji fantastično utjelovio osebujnog Tyriona Lannistera, a za tu je ulogu dobio i brojna priznanja.

49-godišnji glumac visok je svega 132 centimetra, a njegov patuljasti rast uzrokovan je koštanom bolešću androhoplazijom, koja se javlja zbog poremećaja gena za rast kostiju. Glumac je u ranim 90-ima zadobio i ozljedu koja je obilježila njegovo lice od vrata do obrva, i to za vrijeme nastupa sa svojim punk-funk bendom Whizzy.

Nesreća se dogodila u jednom noćnom klubu u New Yorku, gdje je Peter slučajno dobio udarac koljenom u lice te je počeo krvariti na pozornici.

"Kad sam bio mlađi, moj niski rast jako me pogađao. Bio sam ogorčen i vrlo nepristupačan. No što ste stariji, tako shvaćate da treba imati smisla za humor. To nije vaš problem, njihov je", otkrio je simpatični glumac u jednom ranijem intervjuu. 

Slavni glumac šokirao i oduševio obožavatelje u prvom jezivom traileru za film "Joker"