Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Glumica Patsy Kensit priznala je kako je obavila hitnu histerektomiju nakon što su joj liječnici u lipnju ove godine pronašli dva tumora na jajnicima.


45-godišnja glumica Patsy Kensit, koja je uz Mela Gibsona glumila u drugom nastavku popularnog filmskog serijala 'Smrtonosno oružje', imala je u posljednje vrijeme veoma teških trenutaka tijekom kojih je bila zabrinuta za svoj život.

Patsy, čija se majka Margie 20 godina borila s rakom te na kraju preminula u kćerkinoj 24-oj godini života, izjavila je kako su tumori bili toliko veliki da joj je trbuh izgledao kao da je u sedmom mjesecu trudnoće.

Vezani članci Christina Ricci Djevojčica iz ''Obitelji Addams'' nedavno je napunila 40 godina, pogledajte kako danas izgleda Sarah Jessica Parker i Matthew Broderick (Foto: AFP) Pričalo se da je ljubomoran i da ju vara jer je slavnija od njega, no i dalje su zajedno

>> Zvijezde obavijene u ružičasto - Imaju poruku za vas!

Ovu vijest glumica je otkrila povodom izlaska njezine autobiografije 'Absolute Beginner' u kojoj je napisala i kako o bolesti ni riječ nije rekla sinovima Jamesu (20) i Lennonu (14).

'Kao samohrana majka svjesna sam da moram dečkima biti više majka, a manje prijateljica. Kao dijete sam osobno vidjela previše bolesti tako da ne bih voljela svoju djecu izložiti sličnom iskustvu', priznala je za Sunday Mirror ova bivša supruga pjevača Oasisa, Liama Gallaghera.

Patsyini problemi s bolešću počeli su u rujnu 2011. godine kad je rutinskim pregledom uočena cista na jajniku. Tek je na ultrazvuku utvrđeno kako je riječ o tumoru veličine 17 centimetara koji se smjestio na njezinom jajniku.

Glumica je odahnula kad je saznala da je izraslina benignog karaktera pa je ubrzo i uklonjena.

No, u lipnju ove godine, nakon što je upućena u bolnicu radi upale pluća, pregledom trbuha pronađene su joj na jajnicima još dva tumora, veličine 6 centimetara.

U dogovoru s liječnikom te s obzirom na činjenicu kako joj je majka preminula od raka, Patsy je odlučila podvrgnuti se histerektomiji, odnosno vađenju maternice, kako se tumori ne bi proširili.

Zbog straha od zahvaćanja grudi, bila je spremna i na dvostruku mastektomiju no liječnici su joj rekli kako zasad za to nema potrebe.

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook