Ovog petka udaje se princeza Eugenie, unuka kraljice Elizabete II.

Galerija


Vjenčanje princeze Eugenie, kćeri vojvode od Yorka i unuke kraljice Elizabete II. za Jacka Brooksbanka održat će se ovog petka u kapeli sv. Georgea u Windsoru i "drugo" je kraljevsko vjenčanje u ovoj godini, no čini se da za njega nema previše interesa medija i javnosti, prenosi britanski tisak.

Vezani članci Meghan Markle Meghan Markle dobila prvu ulogu, ovo je malo tko očekivao, a dio javnosti je bijesan: "Začepite uši" Princ Harry i princ Charles Harry u problemu: Zabrinut je zbog bolesnog oca, ali Meghan je donijela niz odluka i tražila da ih poštuje

Eugenie (28) se udaje za Jacka Brooksbanka (32) u istoj crkvi u kojoj su se vjenčali njezin bratić Harry i bivša američka glumica Meghan Markle.

Princeza Eugenie i Jack Brooksbank (FOTO: Getty)
Vojvoda i vojvotkinja od Sussexa (Foto: PIXSELL) - 2 Foto: Pixsell

To je kraljevsko vjenčanje danima prije i poslije punilo stupce portala i novina i izazivalo golem interes javnosti. Britanci se rado sjećaju i vjenčanja princa Williama, starijega Harryjevog brata i Kate Middleton.

Princezu Eugenie od Yorka, mlađu kćer princa Andrewa i Sare Ferguson, devetu u redu za nasljedstvo, Britanci smatraju manje važnim članom kraljevske obitelji.

BBC, koji kraljevska vjenčanja smatra iznimno važnim događajem, neće uživo prenositi ceremoniju, što je 'uskomešalo' duhove u Buckinghamskoj palači. Javna britanska tv-mreža je, po pisanju medija, odlučila ne prenositi vjenčanje jer strahuje da će gledanost biti malena i neisplativa.

Vjenčanje će ipak uživo prenositi mala komercijalna televizija ITV, no samo, kako ističe "The Times", zbog inzistiranja nevjestina oca.

Da nelagoda bude veća, u petak će se u Windsoru okupiti puno manje znatiželjnika nego tijekom vjenčanja Harryja i Meghan kada se na ulicama toga gradića okupilo više od 100.000 ljudi. Neki su ondje kampirali danima prije. U malome gradiću, od Londona udaljenom četrdesetak kilometara, hoteli ovaj put nisu popunjeni.

No vjenčanje princeze Eugenie bit će raskošnije od Harryjevog. I skuplje, a to joj britanski mediji ne mogu oprostiti.

Princeza Eugenie i Jack Brooksbank (FOTO: Getty)
Princeza Eugenie i Jack Brooksbank (FOTO: Getty)

Svadba će stajati gotovo tri milijuna funta, a platit će ga Elizabeta II. i vojvoda od Yorka. Vjenčanje je planirao 57-godišnji Peregrine Armstrong-Jones koji je bio zadužen za svadbu Victorije i Davida Beckhama. Goste će zabavljati talijanski operni pjevač Andrea Bocelli, a vjenčanju će prisustvovati oko 850 gostiju, u odnosu na 600, koliko ih je bilo na vjenčanju Harryja i Meghan.

Eugenie zasad ne uspijeva osvojiti srca većine svojih sugrađana.

Svadbi će, među ostalima prisustvovati Amal i George Clooney, Cara Delevingne, Kate Moss, Robbie Williams i njegova obitelj, Ellie Goulding, James Blunt, Elton John, Eddie Redmayne i obitelj Beckham. (Hina)