Prekjučer je u Skopju otvorena oporuka kraljice romske muzike Esme Redžepove, u kojem je otkriveno da je ona cjelokupan svoj imetak ostavila Makedoniji.


"Godinama je govorila da želi ostaviti svoj dom kulturi i humanosti i to obećanje je ispunila. Otvorena je oporuka Esme Redžepove Teodosijevske, u kojoj jednostavno i jasno stoji da sav svoj imetak ostavlja državi. Tako je ispunila svoje obećanje. Esma je jako voljela Makedoniju i Makedonija je voljela Esmu. Kad god je putovala po svetu u svakoj izjavi i intervjuu je spominjala Makedoniju.

Vezani članci Ivana Petrović (Foto: Dnevnik.hr) Analiza Ivane Petrović: Koja je politička pozadina Papinog posjeta Makedoniji i Bugarskoj? Papa Franjo (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Papu Franju u Makedoniji dočekalo 15.000 vjernika, Hrvati došli u tisućama: "Uvijek čekamo utjehu Pape"

U srcu je nosila makedonsku pjesmu, dušu i misao. Stalno je govorila da je ponosna na svoju Makedoniju. Zato je sav svoj imetak ostavila Makedoniji"  rekla je Zorana Kostovska, najbliža suradnica Esme Redžepove, za radio "Slobodna Makedonija".

"Novac sam zaradila od koncerata. Ljudi su kupovali ulaznice, a ja ću se ovako odužiti svom narodu." To je bila Esmina poruka.

Esma Redžepova preminula je 11. prosinca 2016. u 73. godini života, poslije kraće i teške bolesti. Iza sebe je ostavila 47 sinova i jednu kćerku, koje je usvojila.
 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju