Amy Winehouse preminula je na današnji prije 10 godina od posljedica trovanja alkoholom.

Galerija


Deset godina nakon što je britanska pjevačica moćnog glasa Amy Winehouse tragično preminula, u javnost je procurila snimka koja otkriva šokantne detalje o njezinim prvim susretima s alkoholom i ovisnošću, i to kada je joj je bilo tek 12 godina.

Vezani članci Lu Jakelić - 2 Teška ljubavna priča tragično preminule pjevačice čiju je tugu vjerno dočarala naša glazbenica, a sličnost je nevjerojatna Amy Winehouse Postala dio Kluba 27: Amy Winehouse rušila je rekorde tijekom cijele karijere, a ovo je njezinih 10 najboljih pjesama

Amy je preminula na današnji dan, 23. srpnja 2011. godine u dobi od samo 27 godina od posljedica trovanja alkoholom. Upravo je alkohol tema novootkrivene snimke čije je detalje objavio The Sun, a koja je nastala 2003. godine uoči njezina debitantskog albuma "Frank".

"Volim Jack Daniel's, jednostavno ga volim. Super je. Pijem ga svaki dan već posljednjih osam godina. To je kao kad ste mladi jako i želite se napiti malo više od ostalih, onda pijete viski. Znate kako je to kad ste dijete", izjavila je tada 20-godišnja Amy.

Njezine riječi otkrivene su dok se tisuće njezinih obožavatelja prisjećaju njezinih najvećih dana slave i postignuća u glazbenom svijetu.

Ranije ovog tjedna njezin otac Mitch priznao je kako želi da Amy bude zapamćena po uspjesima, uključujući i dobrotvornu organizaciju koja je osnovana njoj u čast. U razgovoru za The Sun izjavio je kako je njegova misija osigurati da se ljudi sjećaju Amy po njezinu talentu, velikodušnosti i ljubavi koju je svima pokazivala, a ne samo po problemima s ovisnošću.

Mitch i Amyina majka Janis 2011. godine osnovali su zakladu Amy Winehouse u znak sjećanju na preminulu kćer. Ona se bavi educiranjem mladih o zlouporabi droga, a u sklopu nje djeluje i sklonište Amy's Place, koje prima do 16 žena koje prolaze kroz proces rehabilitacije.

Uz to i dandanas dobivaju dio zarade od njezine glazbe.

"Amyna majka i ja upravljamo njezinim nasljeđem, i da, naravno, njezina nam glazba i dalje donosi puno novca. Osigurala je cijelu obitelj. Stvar je u tome da bih ja dao sve samo da mi se kćer može vratiti. Deset je godina prošlo od njezine smrti, a ona se i dalje brine o svojim voljenima, obitelji i prijateljima i to je tipično za nju. Bila je velikodušna dok je bila živa, a na mnogo načine to je i danas", izjavio je Mitch.

Povodom desete godišnjice njezine smrti BBC Two emitirat će novi dokumentarni film o Amynu životu naziva "Reclaiming Amy", a u kojem će se osim obitelji pojaviti i njezini bliski prijatelji.

Amy Winehouse bila je jedna od najuspješnijih i najtalentiranijih glazbenica, čiji je put prema slavi počeo albumom "Frankom", a nastavio se i onim naziva "Back To Black". Nažalost, njezinu su blistavu karijeru obilježili ovisnost o alkoholu i drogama te turbulentan privatni život, što ju je na kraju koštalo i njegove cijene.

Osvojila ga je dok ga je posluživala u restoranu, a ni očigledna razlika u visini njima ne predstavlja baš nikakav problem

Lijepa kći bivšeg premijera diplomirala na Medicinskom fakultetu u Zagrebu, njezinim se uspjehom pohvalila sestra