Otkriveni su detalji rođendanske proslave kraljice Elizabete II., koja će trajati čak nekoliko dana.


Britanska kraljica Elizabeta II. proslavit će 90. rođendan krajem mjeseca, točnije 21. travnja. No, pravo slavlje rezervirano je za 12. svibnja, a trajat će nekoliko dana. Na popisu poznatih zabavljača našla su se imena poput Kylie Minogue, Jess Glynne i operne pjevačice Katherine Jenkins.

Vezani članci Kraljica Elizabeta Kraljica Elizabeta usred svečanog ručka zamahnula mačem, pogledajte kako su reagirale Camilla i Kate Princ Charles Princ Charles svojim potezom osvojio simpatije, težak dan proveo je na poseban način i nije skidao osmijeh s lica

Proslava će trajati do 15. svibnja, odnosno četiri dana, a održat će se u poznatom dvorcu Windsor, kraljičinoj vikend rezidenciji udaljenoj oko 40 kilometara od Londona. Na proslavi će još nastupiti pjevačica Beverley Knight te glumci Martin Clunes i Damian Lewis. Poznata imena koja se još spominju su ona pjevača Jamesa Blunta i glumca Johna Boyege, zvijezde novog nastavka 'Ratova zvijezda'.

Proslava će ispričati životnu priču kraljice, od rođenja 1926. godine, preko krunidbe 1953. i 60 godina vladavine. Bit će to poprilično ekstravagantno slavlje s 900 konja i preko 1 500 jahača i zabavljača, a sama kraljica će se pojaviti tek na posljednjoj večeri svog rođendanskog slavlja.