Navodno je otkrivena tajna smrti slavnog Elvisa Presleya


Elvis Presley umro je 16. kolovoza 1977. od srčanog udara u svojoj 42. godini života na svom imanju Graceland u Memphisu, a možda, kako neki tvrde, i zbog smrtonosne kombinacije lijekova i alkohola.

Vezani članci Očevid, ilustracija U zagrebačkom naselju pronađena tijela dviju žena: Jedna je bila na poljskom putu, druga u dvorištu Liječenje COVID pacijenta, ilustracija Poznati financijski stručnjak i žestoki antivakser završio na respiratoru i umro. Prije toga je poručio: "Držite mi fige da se izvučem. Ovo je gadna bolest"

No, navodno su se pojavile neke nove informacije prema kojima je glazbenoj ikoni, bez obzira na način života, u genima bila zapisana rana smrt.

Dokumentarna serija Dead Famous DNA koju prikazuje britanski Channel4, a prenosi The Mirror, otkrila je rezultate detaljne genetske analize koja je pokazala da je kralj rock'n'rolla, Elvis Presley patio od genetske bolesti srčanog mišića.

VIDEO Nema ni dvije godine, a jako voli pjevati pjesme Elvisa Presleyja

DNK iz vlasi Kraljeve kose pokazale je da je pjevač patio od hipertrofične kardiomiopatije, a simptomi poput nepravilnog otkucaja srca, umora, nesvjestica i povišenog krvnog tlaka pojavili su se u posljednjim godinama njegova života.

Kosa na kojoj je napravljena DNK analiza otkupljena je od prijatelja Elvisova frizera za 2000 dolara, no autori serijala tvrde da je dokazano autentična.

Voditelj i znanstvenik Mark Evans u svojoj seriji traga za uzorcima DNK poznatih ljudi, od Charlesa Darwina do Napoleona i Marylin Monroe te ih analizira, kaže da su rezultati analize fascinantni.

Tijekom tri mjeseca testiranja Presleyeve DNK utvrđeni su problemi na 11. kromosomu gdje je pronađena kobna varijacija koja uzrokuje hipertrofičnu kardiomiopatiju, bolest koja se najčešće događa kod muškaraca u dobi između 20 i 40 godina.

Istraživači se slažu u jednom: da je vodio drugačiji stil života vjerojatno bi živio dulje.

No, Kralj i dan danas živi u srcima svih njegovih vjernih obožavatelja i neprestano osvaja srca novih.