Diana, Charles i Camilla

Otkrivene najintimnije tajne problematičnog braka princeze Diane

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Kraljevski dopisnik otkrio je najsitnije detalje i pravu istinu o odnosu princa Charlesa i princeze Diane!

Kraljevski dopisnik Dickie Arbiter, koji je bio u službi za vrijeme braka princa Charlesa i princeze Diane, priznao je da je svjedočio mnogim prigodama kad Charles jednostavno nije mogao skinuti ruke s Diane. Često bi je samo držao i gladio po ruci, a tvrdi da su izjave o tome kako se nikada nisu voljeli obično nagađanje, piše Daily Mail.

No, početkom 90-ih godina, devet godina nakon njihovog braka i nedugo nakon što je počeo raditi za kraljevski par kao službenik za odnose s medijima, bilo je posve jasno da s njihovim odnosom nešto ne štima.

Ništa tada nije rečeno o toj temi, no njihov životni raspored naslućivao je bračni raskol. Princeza je svo svoje vrijeme provodila u Kensingtonskoj palači, dok je princ Charles uglavnom bio u Highgroveu. Čak i ako bi zbog obveza morao doći u London, brže bolje bi se vratio u svoje 'utočište'.

Tajne kraljevske obitelji - Pokojna princeza Diana slala prijeteće poruke Camilli

No, ukoliko su kraljevske dužnosti nalagale zajedničko pojavljivanje u glavnome gradu, Charles i Diana došli bi i otišli kao par. Na putu kući, kraljevski bi se automobil zaustavio u St. James palači te bi tamo zasebno vozilo čekalo princa i njegove upute kamo da ga se preveze. Diana bi tada produžila sama u Kensingtonsku palaču.
To je bio pravi performans, no svi su se trudili da se u javnosti ne da nikakva naznaka problema u braku, otkrio je dopisnik.

Kao glasnogovornik princa Charlesa, provodio je mnogo vremena u njegovoj blizini, pa je tako bio prisutan i dok je princ snimao TV dokumentarac. Nakon što je završio, otišao je igrati polo u Cirencester, no ubrzo je stigla vijest da je princ završio u bolnici sa slomljenom rukom.

Njegov je glasnogovornik dao kratku i jezgrovitu izjavu za medije u kojoj je objasnio detalje ozljede i obavijestio javnost da bi princ trebao u roku dva dana napustiti bolnicu. No, nije otkrio jedan zanimljiviji detalj. Njegovo Visočanstvo imalo je posjetu - nikog drugog nego Camillu Parker Bowles, a princu je bilo nekako previše drago što je vidi. Iako je bio poprilično ošamućen zbog anastezije, bio je manje nervozan u Camillinom društvu. Ona se nije dugo zadržala, no ostala je dovoljno dugo da bi se uvjerila kako je njemu udobno i da ga podsjeti da je uvijek u blizini ako mu što treba. To je bio prvi pravi uvid u sumornu realnost bračnog stanja princa Charlesa i Lady Di, priča prinčev glasnogovornik.

Također tvrdi da su stariji članovi kraljevske obitelji jako dobro znali što se zapravo događa. Ukoliko bi neka vijest uspjela nekako procuriti u javnost, PR ekipa žestoko se trudila da stiša tu 'oluju'.
Kad je princ napustio bolnicu, on i Diana prikazivali su se kao jako bliski i ujedinjeni, no stvarnost je bila posve drugačija. Već su tada započela teška vremena za njihov odnos.

Godine 1980. princ Charles posjetio je Indiju, a dok je sjedio na kamenoj klupi ispred Taj Mahala, kultnog simbola ljubavi, obećao je da će se ponovno vratiti, no ovaj put sa ženom koju voli.

Dvanaest godina kasnije, njegov ih je komentar zabrinuo kad se trebalo organizirati posjet princa i princeze od Walesa toj zemlji. Zabrinutost zbog njihovog braka još je više skalirala, a njihova PR ekipa posebno je bila zabrinuta za Lady Di. Ona se nije dobro snalazila u vrućem, vlažnom okruženju. Još je više zabrinjavala činjenica da ona proživljava veliku emocionalnu bol, a svi su se bojali hoće li uspjeti sve to izdržati.

No, prinčevo je sjedište ipak bilo u Bangaloreu, a princezino mnogo dalje od njega. Tijekom posjeta veličanstvenoj grobnici, princezu su novinari upitali što misli o njoj. Nakon par sekundi šutnje, odgovorila je: 'Bilo je to iscjeliteljsko iskustvo... Vrlo okrepljujuće.' Kad su je upitali što time točno misli, odgovorila je: 'Radite to za sebe.'

Medijima je tada bilo jasno da je njihov brak u krizi, a princ je jasno dao do znanja da ga više nije briga što će javnost misliti o njihovom braku kad je odlučio odbiti biti princezina pratnja te se nije ni trudio prikazati njihov brak u pozitivnom svjetlu.

Kraljevski par se ponovno geografski ujedinio u Jaipuru, gdje je princ pristao zaigrati na polo utakmici. Podrazumijevalo se da će princeza Diana predstaviti nagrade, a također se pretpostavljalo da će, pobijedio on ili izgubio, princeza poljubiti svog supruga. No, Diana nije bila raspoložena za to da glumi modni dodatak na tom događanju.

Tijekom pauze za ručak, počela je kružiti informacija da princeza nema namjeru sudjelovati na polo utakmici. Njihov osobni tajnik na turneji Peter Westmacott pokušao ju je uvjeriti da postupi drugačije, no ona mu je odgovorila: 'Ne želim ići. Nemam namjeru to učiniti', te je pritom bila neumoljiva.

'Razmislite kako će to izgledati. Razmislite kako će na taj postupak gledati naši domaćini i indijski narod. Razmislite kako ćete vi izgledati i kako će mediji na to reagirati. Odmah će započeti sa špekulacijama', pokušali su je nagovoriti na sudjelovanje.

'Misliš da me briga? Vi zbilja mislite da ja još uvijek marim za to? Jer ne marim!' - bio je princezin odgovor. 'Više me nije briga što oni misle, a kamoli što će pisati u medijima. Neću predstavljati nagrade i to je to', nastavila je princeza.

No, naposlijetku je ipak pristala. Princ je postigao tri od četiri pogotka, a dok se na njegovom licu očitavala sreća, princeza je izgledala kao da bi radije bila negdje drugdje. Možda je njezin govor tijela izazvao prinčevu veliku pogrešku. Umjesto da zatraži poljubac nakon pobjede, on se samo okrenuo i otišao.

Shvativši svoju pogrešku, on se brže-bolje vratio i, pred neizvjesnom publikom, poljubio suprugu u obraz. Razjarena, princeza je okrenula glavu te je poljubac završio pokraj njezina uha. Princ je bio ponižen te su svi znali da će biti bijesan zbog ovog čina.

Kada je Ken Wharfe, princezin službenik, kasnije upitao Dianu zašto se tako ponašala, ona je odgovorila: 'Kad već želi praviti budalu od mene s tom ženom, on je to zaslužio! Ali neću raditi budalu od sebe, tako da mi se svi njegovi prijatelji mogu smijati iza leđa!'

Kraljevska obitelj njezino je pak ponašanje prozvala razmaženim, a ubrzo je kraljevski par opet otišao svako svojim putem - princ u Nepal, a Lady Di u Calcuttu, te su ured za press ostavili da riješi počinjenu štetu.

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene