Tragična smrt poznate dizajnerice Kate Spade šokirala je svijet, a nakon policijske istrage otkriveni su detalji i navodni razlog očajničkog čina.

Galerija


Modna dizajnerica Kate Spade pronađena je jučer mrtva u svom stanu na Manhattanu, nakon što si je sama oduzela život. Službena potvrda o tužnom događaju stigla je nakon policijske istrage, a poznat je razlog zbog kojeg je to učinila.

Policija je potvrdila da je slavna glumica počinila samoubojstvo vješanjem i da ju je u stanu pronašla spremačica. Uz nju nisu pronađene tablete ni alkohol, samo tužno oproštajno pismo namijenjeno njezinoj kćeri. "Bea, uvijek sam te voljela. Ovo nije tvoja krivnja. Pitaj tatu", napisala je Kate, a britanski Daily Mail pretpostavlja kako ju je upravo razvod od supruga Andyja potaknuo na očajnički čin. Izvori bliski paru istaknuli su kako su ona i Andy već neko vrijeme živjeli odvojeno, a dizajnerica je patila i od ozbiljne depresije.

Uz to su članovi njezine obitelji izjavili kako se Kate godinama borila s bipolarnim poremećajem i da je bila razmišljala o samoubojstvu jer se nije mogla nositi s naglim teretom slave.

Kate Spade modni brend torbica pokrenula je upravo u suradnji sa suprugom Andyjem, a njezin dizajn vrlo je brzo postao popularan i tražen među brojnim glumicama i pjevačicama. Tako su Kateine torbice nosile Taylor Swift, Anne Hathaway, pa čak i vojvotkinja od Cambridgea Kate.

Kate Spade nije bila jedina u obitelji koja se nosila s teretom slave. Naime, njezin je šogor poznati humoristični glumac David Spade.

 

Ne ustručavajte se potražiti pomoć
Ako se vi ili netko vama blizak suočava s određenim psihološkim poteškoćama ili se jednostavno nalazite na životnom raskršću u potrazi da pravom odlukom nemojte se nikad ustručavati i pitati za pomoć i razgovor. Donosimo vam nekoliko kontakata gdje možete porazgovarati s punim povjerenjem sa stručnjacima koji će vam sigurno pomoći:

Centar za krizna stanja i prevenciju suicida pri KBC-u Zagreb

Nazovite na telefon 01-2376-470 kad god vam zatreba pomoć od 0 do 24 sata, liječnici su uvijek spremni porazgovarati s vama i pomoći vam.
U Centar za krizna stanja pri KBC-u Zagreb možete doći i bez najave i uputnice svakim danom između 8 i 20 sati.

Hrabri telefon

Ako ste maloljetno dijete ili roditelj koji se suočava s različitim odgojnim izazovima, možete se obratiti stručnjacima na Hrabrom telefonu.
Ako ste dijete, nazovite na besplatni broj 116-111.
A broj Hrabrog telefona za mame i tate je 0800-0800. Linija je otvorena svakim radnim danm od 9 do 20 sati.
Psihološki centar TESA

Psihološki centar TESA je udruga koja već 25 godina daje besplatnu psihološku pomoć i podršku zdravom razvoju građana.
Nazovite na broj: 01/48 28 888 - radnim danom od 10 do 22h ili im se javite mailom za savjet: psiho.pomoc@tesa.hr