Misteriji hrvatskog dancea

OTKRIVAMO Što se dogodilo s Kasandrom, a što s ostalim dance zvijezdama?

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

'Guilty Pleasure', slatki grijeh... - Hrvatski dance teško će se ponoviti! Stoga vam otkrivamo što je bilo s njegovim najvećim sinovima i kćerima.

Kasandra, Senna M, Simplicia, Velina, Mandi... Svi znate ta imena. Proizveo ih je fenomen devedesetih, neponovljivi hrvatski dance. 'Guilty Pleasure', slatki grijeh... - Hrvatski dance teško će se ponoviti! Stoga vam otkrivamo što je bilo sa njegovim najvećim sinovima i kćerima. Da, da. Znamo i što je s Kasandrom bilo poslije...

Pogledaj i ovo Senna M vraća kondiciju! Poslije 18 godina pjevač legendarnih hitova ''Beba malena'' i ''Tuc tuc'' sprema veliki povratak: ''Neće proći čarolija tog vremena!''

Na putovanje kroz 90-e proveo nas je menadžer Zoran Škugor, koji je sa svojim kolegom Vladimirom Mihaljekom praktički stvorio dance scenu. 'Obzirom da je dance scena nastala pod mojom kontrolom, ja je ne doživljavam kao fenomen. Zbog rata su tada većina hotela i dvorana pretvoreni u izbjegličke centre, jedino mjesto gdje se moglo izlaziti bili su disko klubovi u kojima se puštala svjetska pop-dance glazba. Stoga sam odlučio da bi bilo najbolje napraviti scenu sa novom glazbom, novim izvođačima. Imao sam sreću da sam naišao na talentirane E.T., Miru Boljana, Ilana Kabilja, Sandrija, Tonyja, Ninu... Tu su bili još i Mihaljekovi Ella, IBee, Kasandra, Mandi, a više manje, mjesto svih događanja bio je studio Senna M', prisjeća se Škugor. Smatra Škugor i kako je logično da je scena ostala zapamćena kada su tada hitovi izlazili kao na traci. 'Najkvalitetniji od njih rade dan danas, čime nisam iznenađen jer se radi o odličnim izvođačima', smatra Škugor.

OVDJE saznajte koje zvijezde imaju najnevjerojatnije zahtjeve.

Neki su i nestali... Složio se s nama i Škugor, ali i otkrio nam što zna o junakinjama dancea... Mnoge dame su se pritajile, okrenule nekim drugim poslovima, obitelji...

Mirjana Genc (grupa Mandi) - Nakon iznimno uspješne karijere, i nekoliko zapamćenih hitova, od kojih je možda najupečljativiji 'Nisi me bio vrijedan ti', Mirjana je nestala sa scene. Estradnim poslom nije se nastavila baviti. Škugor nam otkriva da danas radi u jednoj tvrtci.

Velina Oršolić - Velina se proslavila hitom 'Sherry, Sherry', no danas više ne plovi estradnim vodama. Ipak, ima iznimno uspješan posao - cvjetni atelje koji je iznimno popularan. Kreativni naboj Velina je preusmjerila, i to prilično uspješno.

Senna M - Siva eminencija hrvatskog dancea. I sam Škugor kaže: 'Mjesto svih događanja bio je studio Senna M'. Ostao je Senad Galijašević iznimno uspješan i danas. Danas uživa, doduše, u životu posvećenom izradi filmske i televizijske opreme, a surađuje čak i sa NASA-om. 'Dobili smo jedan mail, piše NASA, ja rek'o vidi ovi se zovu isto ko i oni i ništa ja ne registriram, pa opet rek'o space flight center, pa i ovi se isto zovu, baš čudno. Kad sam vidio da to nije šala onda sam rekao može li to besplatno, odgovor je bio žao nam je, ne primamo donacije pa sam se malo s njima i šalio može kakvo grobno mjesto na Marsu, međutim sve je to tako ozbiljno da sam se smirio', rekao nam je Senad nedavno o svojoj novoj karijeri.

Diana Simplicija - Poznata dancerica imala je pokušaj povratka na scenu, no nije bila toliko uspješna koliko u samom jeku dance ere. Danas piše pjesme za druge izvođače. Njena kolegica Dalia Serdar, koja se proslavila hitom 'Suparnica', danas je potpuno napustila svijet glazbe - te se bavi računovodstvom. Osim toga, ima i dijete, i pjeva jedino s njim u sobi.

KASANDRA - Jedna, jedina, neponovljiva. Utjelovljenje dancea svojim atraktivnim likom i djelom bila je definitivno Davorka Ručević. O njoj su se pričale i neke zaista teške priče, prema kojima navodno živi u ruševnoj kućici, nezaposlena, s velikim zdravstvenim problemima. Budući da se Kasandra potpuno povukla, nitko nije mogao sa sigurnošću tvrditi što se s njom dogodilo! Škugor kaže kako je donedavno s Kasandrom bio u kontaktu te njeni problemi zasigurno nisu toliko strašni.
'U vrijeme dok mi se javljala, razgovarali smo o njenom povratku na scenu. Njene probleme nisam doživljavao kao nešto strašno, jer inače ne bi razgovarali o povratku', otkriva Škugor. Mi ćemo samo reći - NIKAD NIJE KASNO!

Pogledajte kako je Kasandru utjelovio Filip Dizdar u showu Tvoje lice zvuči poznato.

'Scena bi se mogla ponoviti, ali na drugi način, uz novu produkciju, koja bi morala biti svjetska. U Hrvatskoj tu produkciju može raditi par ljudi, a niti jedno razvikano aranžersko-producentsko ime', zaključio je Škugor priču o hrvatskom danceu.

OVDJE saznajte koji su najobrazovaniji estradnjaci.

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene