Nevjerojatno!

Oskvrnut mural posvećen Đorđu Balaševiću, nepoznati počinitelji uništili su ga na neprimjeren i ružan način

Đorđe Balašević Đorđe Balašević DNEVNIK.hr 1/1 >> Pogledaji ovu galeriju +0 Đorđe Balašević Galerija

Oskvrnut mural posvećen Đorđu Balaševiću koji je krasio jednu od zgrada u njegovom rodnom Novom Sadu.

Novosadski mediji javljaju vijest da je tamošnji mural posvećen legendarnom kantautoru i glazbeniku Đorđu Balaševiću oskvrnjen i uništen, nakon što je nepoznati počinitelj preko njegove nacrtane glave crnim sprejom ispisao ustaški simbol. 

Pogledaj i ovo Đorđe Balašević Slavio bi okrugli rođendan Osvanula dosad neviđena fotografija neprežaljenog Đorđa Balaševića: "Običan, a vječan!"

Portal 021.rs prenosi i kako to nije jedini mural koji je posvećen Balaševiću na području Srbije koji je oskvrnjen, ali ovo je prvi koji je uništen na tako ružan i neprimjeren način.

Autor murala je 27-godišnji Deni Božić porijeklom iz Doboja, a nacrtao ga je početkom ožujka ove godine na zgradi u naselju Liman nakon što mu je to predložio jedan od vlasnika obližnjeg kafića.

Đorđe Balašević preminuo je 19. veljače u Novom Sadu, u 68. godini života nakon komplikacija zbog upale pluće, a bio je pozitivan i na koronavirus.

Koliko je značio na ovim područjima svjedoči i činjenica da se na društvenim mrežama u Srbiji pojavila ideja da se autocesta Beograd - Zagreb, u vrijeme SFRJ nazvana Autocestom bratstva i jedinstva, preimenuje i bude nazvana upravo po njemu.

Balašević je u karijeri dugoj gotovo pet desetljeća održao na stotine koncerata u gradovima diljem bivše Jugoslavije, snimio je 12 albuma i ostavio iza sebe desetke hitova, od kojih su mnogi postali evergreeni i himne mnogim generacijama u zemljama regije.

1/20 >> Pogledaji ovu galeriju Tori Spelling (Foto: Profimedia) Tori Spelling (Foto: Profimedia) Tori Spelling (Foto: Profimedia) Tori Spelling (Foto: Profimedia) +15 Tori Spelling (FOTO: Profimedia) Celebrity Zvijezdu "Beverly Hillsa" paparazzi snimili u badiću, fotke se znatno razlikuju od onih koje sama dijeli na Instagramu

1/3 >> Pogledaji ovu galeriju Maja Šuput i Frano Ridjan druga emisija TLZP - 3 Maja Šuput +0 Maja Šuput i Marko Grubnić Celebrity Šuput podijelila slatki trenutak obiteljskog druženja s malenim Bloomom, ali svu pažnju ukrala je njegova zgodna baka

 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene