Oskvrnut mural posvećen Đorđu Balaševiću koji je krasio jednu od zgrada u njegovom rodnom Novom Sadu.

Galerija


Novosadski mediji javljaju vijest da je tamošnji mural posvećen legendarnom kantautoru i glazbeniku Đorđu Balaševiću oskvrnjen i uništen, nakon što je nepoznati počinitelj preko njegove nacrtane glave crnim sprejom ispisao ustaški simbol. 

Vezani članci Olivera i Đorđe Balašević Olivera Balašević objavila dirljivi film u kojem se pojavljuje i njen pokojni muž Đorđe: "Zaplakala sam" Aleksa, Olivera i Đorđe Balašević Aleksa Balašević najavio zanimljiv projekt posvećen njegovom ocu: "Drago mi je i motivacija što ste nestrpljivi"

Portal 021.rs prenosi i kako to nije jedini mural koji je posvećen Balaševiću na području Srbije koji je oskvrnjen, ali ovo je prvi koji je uništen na tako ružan i neprimjeren način.

Autor murala je 27-godišnji Deni Božić porijeklom iz Doboja, a nacrtao ga je početkom ožujka ove godine na zgradi u naselju Liman nakon što mu je to predložio jedan od vlasnika obližnjeg kafića.

Đorđe Balašević preminuo je 19. veljače u Novom Sadu, u 68. godini života nakon komplikacija zbog upale pluće, a bio je pozitivan i na koronavirus.

Koliko je značio na ovim područjima svjedoči i činjenica da se na društvenim mrežama u Srbiji pojavila ideja da se autocesta Beograd - Zagreb, u vrijeme SFRJ nazvana Autocestom bratstva i jedinstva, preimenuje i bude nazvana upravo po njemu.

Balašević je u karijeri dugoj gotovo pet desetljeća održao na stotine koncerata u gradovima diljem bivše Jugoslavije, snimio je 12 albuma i ostavio iza sebe desetke hitova, od kojih su mnogi postali evergreeni i himne mnogim generacijama u zemljama regije.

Zvijezdu "Beverly Hillsa" paparazzi snimili u badiću, fotke se znatno razlikuju od onih koje sama dijeli na Instagramu

Šuput podijelila slatki trenutak obiteljskog druženja s malenim Bloomom, ali svu pažnju ukrala je njegova zgodna baka