U 96. godini

Preminula glumica zlatnog doba Hollywooda

showbuzz showbuzz Foto: DNEVNIK.hr

Glumica zlatnog doba Hollywooda umrla je u dobi od 96 godina.

Oskarovka Joan Fontaine, glumica zlatnog doba Hollywooda koja je najvažnije uloge ostvarila u filmovima Alfreda Hitchcocka, umrla je u nedjelju u dobi od 96 godina, objavili su američki mediji.

Pogledaj i ovo Pripreme za dodjelu Oscara Sve mora biti po PS-u! Uređuju se posljednji detalji za prestižnu dodjelu Oscara, pogledajte atmosferu s crvenog tepiha uoči najuzbudljivije večeri filmske industrije!

Umro irski glumac Peter O'Toole

Hollywood Reporter navodi njezinu asistenticu Susan Pfeiffer koja je kazala da je glumica umrla prirodnom smrću u svojem domu u Carmelu u Kaliforniji.

Glumila je u Hitchcockovom prvom američkom filmu, 'Rebecca', za koji je bila nominirana za Oscara. Dvije godine kasnije ga je i dobila za ulogu u filmu 'Sumnja' (1942.) s Caryem Grantom. Nakon 1950. glumačka joj karijera počinje blijediti, okreće se televiziji, a nekoliko puta pojavljuje se i na Broadwayu.

Fontaine je bila sestra Olivije de Havilland s kojom je imala konfliktan odnos obilježen profesionalnim rivalstvom. Osim u profesionalnom životu, sestre su bile konkurentice i u privatnom - ekscentrični milijarder Howard Huges, koji je jedno vrijeme bio partner Olivie de Havilland, u nekoliko je navrata ponudio brak Joan Fontaine.

Fontaine je u braku bila četiri puta, a kada se razvela od posljednjeg muža Alfteda Wrighta 1969. godine rekla je da je za nju 'brak kao institucija mrtav'. (HINA)

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene