Za svoje uloge su nekoliko puta bili nominirani za Oscara, te su ih i osvojili, a prve uloge su im bile, ni manje ni više, u formatu koji mnogi omalovažavaju.


Danas se mogu pohvaliti mnogobrojnim nagradama, uključujući i Oscara, ali na početku karijeru o tome su samo mogli sanjati. Ogroman put su prevalili od tada – započevši karijere u sapunicama, došli su do titule najtraženijih filmskih glumaca.

Morgan Freeman

Vezani članci PR Ekskluzivno pogledajte napetu scenu iz ljetnog kino hita Escape Room 2 Brad Pitt i George Clooney - 7 Zvjezdana prijateljstva, saznajte tko je nerazdvojan već više od 20 godina?

Da, čak je i ova holivudska legenda svoje početke proveo na malim ekranima, i to u tri različite sapunice, 'Ryan's Hope', 'Texas' i 'Another World'. No, toga se nitko više ni ne sjeća. Ono što svi znaju je da je Morgan Freeman zaradio pet nominacija za Oscara, te da je jednog i osvojio, za sporednu ulogu u filmu 'Million Dollar Baby'.

Julianne Moore

Njezina prva uloga je bila u sapunici 'As the World Turns', gdje je ostala dvije godine prije nego što se odlučila za skok na filmsko platno. Također se može pohvaliti s više nominacija, i to je 2003. bila nominirana u dvije kategorije za dvije različite uloge, a 2015. je i osvojila Oscara za glavnu ulogu u filmu 'Still Alice'.

Brad Pitt

Vjerojatno najpopularniji glumac na svijetu svoju karijeru je započeo u slavnoj sapunici 'Dallas', a samo dvije godine kasnije pojavio se u filmu 'Thelma i Louise' te privukao pažnju filmskih studija i publike, te lansirao jednu od najuspješnijih karijera. Iako je nominiran za Oscara kao glumac, zlatni kipić je zaradio tek kao jedan od producenata za film '12 godina ropstva'.