Uživo na dnevnik.hr

Počelo odbrojavanje do objave nominacija za Oscara

showbuzz showbuzz Foto: DNEVNIK.hr

Američka akademija filmskih znanosti i umjetnosti danas će objaviti nominacije za 88. dodjelu najprestižnijih filmskih nagrada Oscara. Sve pratite uživo na dnevnik.hr.

Nominacije će biti objavljene danas u 14.30 sati. Nominacije se naravno mogu pratiti uživo i na našem portalu.

Pogledaj i ovo showbuzz Twitter gori MEDVJEĐI PLJESAK Leonardu DiCapriju pljeskao i medo iz 'Povratnika'

Pobjednici Zlatnih globusa, drama "Povratnik" i pustolovni film "Marsovac", te film o lezbijskoj romansi "Carol" i "Spotlight" o istrazi Boston Globea kojom je otkriven skandal svećenika pedofila, imaju se pravo nadati nominacijama. Među nominiranim filmovima mogle bi se naći i novi nastavci iz serijala "Ratova zvijezda" i "pobješnjelog Maxa", smatraju kladioničari.
Redateljske nominacije očekuju se za Alejandra Gonzaleza Inarrita i Ridleyja Scotta za Povratnika i Marsovca, te možda i za Adam McKay (Oklada stoljeća), George Miller (Pobješnjeli Max) i Tom McCarthy (Spotlight).

Leonardo DiCaprio, koji je najveći favorit za Oscara, sigurno će dobiti svoju petu glumačku nominaciju (Povratnik), kao i Matt Damon za ulogu u Marsovcu. Kladioničari misle da će nominacija za najbolju mušku ulogu sigurno pripasti i Michaelu Fassbender ("Steve Jobs").
U ženskoj kategoriji najčešće su spominjana imena Cate Blanchett i Rooney Mare (obje za "Carol") i Brie Larson za ulogu u "Sobi". Očekuje se da će i Sylvester Stallone, koji u ovo doba godine obično biva nominiran za Zlatne maline, biti uvršten među kandidate za Oscara za mušku sporednu ulogu u filmu "Creed".

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene