daj svoj glas

ANKETA 8 sjajnih priča 1 nagrada: Koji film zaslužuje Oscara?

showbuzz showbuzz Foto: DNEVNIK.hr

Dočekali smo i zadnju oscarovsku anketu – koji film vam je najbolji?

Nakon što smo zadnjih nekoliko tjedana aktivno upoznalavali filmove, kao i nominirane glumice i glumce, došao je red i na najvažniju kategoriju – onu za film godine.

Pogledaj i ovo showbuzz Najbolja sporedna glumica ANKETA Pomicale su svoje granice... koja je najbolja?

Konkurencija je šarolika i teško je odabrati samo jedan film, no mi vam ipak postavljamo to najvažnije pitanje – koji film zaslužuje Oscara? Daj svoj glas u našoj anketi!

Kad se kamere ugase: Ovako to doista izgleda u Hollywoodu!

1.    Snajperist (American Sniper)

Film 'Snajperist' izazvao je veliku pažnju čim je izašao u javnost. Napravljen je po uzoru na biografsku knjigu vojnika Chrisa Kyliea. Autobiografija je odmah postala hit i čak je trinaest tjedana provela na prvom mjestu liste bestselera izdanja New York Times. Iako se sada po američkim medijima piše kako on sam nije doživio baš sve što je napisao u svojoj biografiji, o ne umanjuje sjajnu izvedbu glumca Bradleya Coopera u filmu zbog čega je i zaslužio Oscar nominaciju u lategoriji za 'Najboljeg glumca'.

2.    Birdman

Film 'Birdman' već je briljirao na nedavnoj dodjeli Zlatnih globusa, pa nije ni čudno što se spominje kao glavni favorit za Zlatni kipić. Dobio je čak 9 nominacija za Oscara među kojima su kategorije za najbolji film, najboljeg redatelja, originalni scenarij, glavnog glumca, sporednog  glumca, sporednu glumicu, kameru, montažu zvuka, te miks zvuka.
Fantastična je to satira show business svijeta čiji je glavni junak Riggan Thomson (Keaton) glumac kojeg svi već godinama gledaju isključivo kao superjunaka Birdmana zbog specifične trash uloge koju je jednom odigrao.

3.    Odrastanje (Boyhood)

Film je sniman u kratkim intervalima od 2002. do 2013. godine. To je revolucionarno filmsko iskustvo koje prati doživljaje obitelji tijekom 12 godina. U središtu je Mason koji sa svojom sestrom Samanthom kreće na emocionalno putovanje koje traje godinama - od djetinjstva do odrasle dobi.
Film je dobio čak šest nominacija za Oscara među kojima je i prestižna kategorija za 'Najbolji film'.


4.    Hotel Grand Budapest

Film je dobio čak 9 nominacija za nagradu Oscar među kojima je osim one za najbolji film, i ona za najboljeg redatelja, originalni scenarij, kameru, kostimografiju, šminku i frizuru, montažu, originalnu glazbu, te scenografiju. Film je bio pravo iznenađenje među nominacijama jer je između ostaloga i – komedija.

5.    Igra oponašanja (Imitation Game)

Film je dobio je čak 8 nominacija za ovogodišnje  Oscare među kojima je osim one za najbolji film, tu je i nominacija za najboljeg redatelja, glavnog glumca, za najbolji prilagođeni scenarij, najbolju sporednu glumicu, montažu, originalnu glazbu, kao i za scenografija. Film Igra oponašanja snimljen je prema istinitoj priči Alana Turinga, genijalnog britanskog matematičara i informatičara koji je tijekom Drugog svjetskog rata uspio dekodirati šifrirani komunikacijski sustav kojeg su nacisti koristili u međusobnoj komunikaciji.

6.    Selma

Riječ je o kronikama slavne kampanje Martina Luthera Kinga i njegovih istomišljenika za jednaka prava glasača u gradu Salemu 1964. koja je bila jedna od najvažnijih bitaka za Afroamerikance u povijesti SAD-a. U filmu glumi i slavna TV ličnost Oprah Winfrey, a u glumačkom timu je i Cuba Gooding Jr., dok je dr.Kinga  utjelovio David Oyelowo.

7.    Teorija svega (Theory Of Everything)

Priča je to o životnom putu Stephena Hawkinga kojega je na filmu utjelovio Eddie Redmayne koji je isto tako nominiran i u kategoriji za najboljeg glumca. Iako TEORIJA SVEGA nosi ime prema jednoj od Hawkingonovih najpopularnijih knjiga u kojoj se bavi podrijetlom i sudbinom svemira, film je snimljena prema biografiji Stepehenove supruge Jane s kojom je proveo 30 godina u braku.

8.    Ritam ludila (Whiplash)

Film je osvojio pet nominacija i to u kategoriji najboljeg filma godine, najboljeg sporednog glumca (J. K. Simmons – koji je ove nedjelje baš u ovoj kategoriji i baš za ovaj film osvojio nagradu Zlatni globus), najboljeg adaptiranog scenarija, najbolje montaže, kao i najbolje montaže zvuka.
Andrew Neiman (Miles Teller) je ambiciozni mladi jazz svirač bubnjeva koji se želi probiti na sam vrh elitnog glazbenog konzervatorija. Progonjen činjenicom što mu je otac propali pisac, Andrew svakog dana i noći žudi za tim da postane jedan od najboljih svirača bubnjeva ikada. Terence Fletcher (J. K. Simmons), profesor jednako poznat po svom učiteljskom talentu i zastrašujućim metodama, voditelj je vrhunskog jazz benda u školi.

Koji film zaslužuje Oscara u kategoriji za najbolji film?

Koji film zaslužuje Oscara u kategoriji za najbolji film?

  • Snajperist
  • Birdman
  • Odrastanje
  • Hotel Grand Budapest
  • Igra oponašanja
  • Selma
  • Teorija svega
  • Ritam ludila

Ukupno glasova:

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene