jeste li znali?

Još malo i stižu u ruke najboljih! Evo kako nastaju kipići najprestižnije filmske nagrade

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Pozlaćeni su 24-karatnim zlatom, prilikom izrade pazi se na svaki detalj, bruse se i glancaju. U nedjelju će otići u ruke dobitnika Oscara. Evo kako nastaju kipići najprestižnije filmske nagrade.

Korak po korak u tri mjeseca - printaju se, umaču u keramiku, zatim otpuštaju, pa prelijevaju vrućom broncom. Ovako nastaju najpoželjniji kipići na svijetu.

Pogledaj i ovo Al Pacino - 4 Evo što se dogodilo Pacino na Oscarima dobio veliku čast, no umjesto oduševljenja razočarao je gledatelje: ''Uništio je najnapetiji dio večeri!''

Pazi se na svaku sitnicu. Iz radionice izlaze visoki 34 centimetra i teški 3,86 kilograma. „Nemamo određeno vrijeme za izradu. Radimo na tome sve dok ne postignemo određenu razinu kvalitete“, otkriva Peter Ross.

Pozlaćeni su 24-karatnim zlatom. Istim onakvim kakvo posljednjih 35 godina koristi i NASA na vremenskim satelitima, kamerama, teleskopu...

„Pa ovo što mi radimo, sve je to znanosti. Te kemikalije se miješaju i kontroliraju. Mi imamo laboratorij koji drži nečistoće podalje od zlata. To je vrlo čisto zlato“, kaže David Epner.

Kipići su gotovi i spremni za buduće dobitnike Oscara koji će biti proglašeni ove nedjelje - 4. ožujka.

Više pogledajte u prilogu. Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene