Kraljice Oscara

ONE su zvijezde vikenda! Upoznajte žene u koje će sve oči biti uprte

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Odbrojavanje je krenulo. Ove godine sve oči bit će uprte u ovih pet glumica! Oscar samo što nije.

Svake godine dodjelu Oscara, ali i emitiranje s crvenog tepiha prati više desetaka milijuna ljudi diljem svijeta. U tom trenutku glumice nominirane za glavnu žensku ulogu postaju kraljice te večeri. Ovogodišnjim crvenih tepihom i malim ekranima vladat će ovih pet talentiranih i prekrasnih glumica.

Pogledaj i ovo showbuzz HA, HA, HA... SRBI DOMIŠLJATO ČESTITALI Leonardo postao IKONA

Cate Blanchett

Ulogom u filmu 'Carol' zaradila je svoju sedmu nominaciju, i potencijalno treći zlatni kipić, s obzirom na to da dva već ima kod kuće. Skoro dva desetljeća se nalazi na vrhu najtraženijih holivudskih glumica, a ta potražnja još uvijek ne jenjava. Osim što je poznata po fantastičnim glumačkim sposobnostima, Cate je poznata i po svojoj ljubavi prema modi te nikada ne razočara na crvenom tepihu.

Brie Larson

Mladoj Brie uloga u filmu 'Room' osigurala je prvu nominaciju za Oscara, a šuška se kako bi upravo njoj mogao pripasti zlatni kipić. Naime, holivudsko 'proročanstvo' kaže kako onaj tko osvoji Zlatni globus ima najveće šanse za odnijeti Oscara doma, što znači da su već prognoze na njezinoj strani. Iako ove sezone nije bila previše upečatljiva na crvenom tepihu, mislimo da će ipak na nedjeljnoj dodjeli zasjati.

Jennifer Lawrence

Ona je najmlađa osoba ikad nominirana četiri puta za Oscara, ove godine za naslovnu ulogu u filmu 'Joy', a već posjeduje jedan zlatni kipić! Najpopularnija mlada glumica na svijetu uvijek je zaposlena, te vremenski ne stigne na svaku dodjelu, ali Oscari su ipak Oscari. Već nekoliko godina zaredom bila je proglašena najbolje odjevenom glumicom na dodjeli zahvaljujući svojoj ekskluzivnoj suradnji s modnom kućom Dior, a ni ovoga puta sigurno neće biti nimalo drugačije.

Charlotte Rampling

Ovogodišnja najstarija nominirana glumica, 70-godišnja Charlotte Rampling svojim nastupom u filmu '45 Years' zasluženo se našla u ovoj prestižnoj kategoriji. Ovo joj je prva nominacija za Oscara u dugoj i zavidnoj glumačkoj karijeri, a s obzirom na to da je prvotno bila model, ne sumnjamo da će privući pažnju na crvenom tepihu, jer jako dobro nosi svoje godine.

Saoirse Ronan

Titula najmlađe nominirane glumice ovaj put je pripala 21-godišnjoj irskoj glumici. Ulogom u filmu 'Brooklyn' zaslužila je svoju drugu nominaciju za Oscara, dok je prvi put bila nominirana za sporednu ženksu ulogu sa samo 13 godina! Kao ljubiteljica šarenih dizajna i jakih boja, mlada Saoirse san je svakog dizanjera, a čim se pojavi na dodjeli sve kamere istog trena bit će usmjerene prema njoj.

U noći Oscara budite uz Dnevnik.hr. Showbuzz redakcija pratit će crveni tepih, ali i samu dodjelu. Donosimo vam najzanimljivije trenutke s najveće filmske i modne manifestacije.
 

 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene