Hollywood trese veliki skandal! Naime, glumci Afroameričkog podrijetla pobunili su se jer za Oscara nije nominiran nijedan crnac.


Već je primijećeno kako ove godine nitko od nominiranih za Oscara nije Afroamerikanac. Zbog činjenice da niti jedan crnac nije zaslužio naći se među nominiranima, redatelje Spike Leei glumica Jada Pinkett Smith najavili su da će bojkotirati prestižnu dodjelu.

Vezani članci Slika nije dostupna Objavljene nominacije za Oscara Slika nije dostupna Počelo odbrojavanje do objave nominacija za Oscara

Redatelj i glumica izrazili su nezadovoljstvo što već drugu godinu zaredom nitko od Afroamerikanaca nije nominiran za nagradu. Na svom Instagramu, Lee je objasnio svoju odluku: 'Kako je moguće da drugu godinu zaredom među 20 kandidata koji su nominirani za neku od glumačkih nagrada nijedan ne bude crnac, a da ne spominjemo druge branše'. Supruga Willa Smitha snimila je videoporuku i objavila je na Facebooku. Rekla je kako dodjelu neće ni gledati.

O svemu se pokrenula i tema na društvenim mrežama, pa se vodi rasprava o temi #OscarsSoWhite. Predsednica Američke filmske akademije, Cheryl Boone Isaacs, i sama je Afroamerikanka te je izjavila da je razočarana ovogodišnjim nominacijama. Spike Lee koji je inače primio počasnog Oscara za svoj rad, izjavio je da je lakše crncu postati predsjednik nego biti na čelu filmskog studija. Dodjela prestižnih nagrada održat će se 28. veljače u Los Angelesu.

 
We must stand in our power!

We must stand in our power.

Posted by Jada Pinkett Smith on 18. siječnja 2016