'Foxcatcher: Priča koja je šokirala svijet' film je koji je pokupio čak pet nominacija za Oscara, a glavni glumac gotovo je neprepoznatljiv. Film u domaća kina stiže 5. veljače.


Iako smo navikli glumca Steve Carella gledati u komičnim serijama i filmovima, ovoga je puta iznenadio ulogom. Ne samo da je drugačije od svega što je do sada igrao, već je i promijenio izgled - dobio je novi nos pa je na prvu doista teško prepoznati o kome se radi.

OSCAR 2015: Objava nominacija za najprestižniju filmsku nagradu!

Vezani članci Serija U uredu - 3 Neobično okupljanje glavnih zvijezda kultne serije: Otkrili kako izgledaju 7 godina kasnije i objasnili svoju ponovnu popularnost Scena iz filma Nevjerojatni Burt Wonderstone Slavni mađioničar David Copperfield za potrebe snimanja ovoga filma produkciji je otkrio najveće tajne svojih trikova

Što se tiče filma 'Foxcatcher: Priča koja je šokirala svijet' Carell je utjelovio bogataša John du Ponta koji je na svoje imanje pozvao dobitnika zlatne Olimpijske medalje u hrvanju Marka Schultza kako bi mu pomogao trenirati za nadolazeće Olimpijske igre u Seoulu 1988. godine.

Schultz (igra ga Chaning Tatum) odmah pristaje nadajući se da će konačno izaći iz sjene vlastitog brata Davea. Vođen skrivenim namjerama, du Pont Schultzovo treniranje i 'treniranje' ostatka prvoklasnog hrvačkog tima vidi kao priliku da dobije poštovanje društva u kojem se kreće, ali i – što je puno važnije – svoje majke.

U početku je Mark opčinjen pažnjom koju mu du Pont pruža pa ga počne gledati kao neku vrstu očinske figure čije odobravanje mora dobivati konstantno. Iako mu u početku pruža potporu, du Pontova kompleksna osobnost uskoro se mijenja i on Marka uvodi u nezdravi svijet koji ugrožava njegovu karijeru. Njegovo ponašanje i okrutne psihološke igre uskoro počnu ugrožavati Markovo ionako poprilično nestabilno samopouzdanje. U međuvremenu, du Pont je fiksiran na Davea koji mu ne popušta i vjeruje da postoje stvari koje novac ne može kupiti. Uz rastuću du Pontovu paranoju i razdvojenost dvojice braće, ovaj trio uskoro kreće prema tragediji koju nitko nije mogao predvidjeti...

Pogledjate i trailer film - što mislite, ima li Carell šance u kategoriji Najbolji glavni glumac?

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook