Oscar anketa

VIDEO Toples scene, mračne strane braka... koja je najuvjerljivija?

showbuzz showbuzz Foto: DNEVNIK.hr

Preostale su nam još samo dvije ankete, a ovoga puta riječ je o nominiranim ženskim ulogama za Oscara 2015. Koja je vaš favorit?

Ovogodišnji Oscari pobrinuli su se za mnoga iznenađenja, no tko će dobiti zlatni kipić za najbolju žensku glavnu ulogu morat ćemo pričekati 22. veljače. Do tada, pokrećemo ovotjednu oscarovsku anketu i pitamo vas da izaberete svojeg favorita. Rezultate ankete objavljujemo u subotu, kao i svaku do sada.

Pogledaj i ovo showbuzz U Londonu Slavne dame ukrale pozornost na BAFTA nagradama

IGRA OPONAŠANJA Svojim izumom promijenio je tijek povijesti

Dakle, nominirane na najbolju glavnu glumicu su:

1.    Marion Cotillard (Two Days, One Night)

Izvrsna oskarovka Marion Cotillard nagrađena je europskim Oscarom za svoju dirljivu ulogu Sandre u filmu braće Dardenne. Film 'Dva dana, jedna noć' prati Sandru, mladu ženu koja ima jedan vikend da uvjeri svoje radne kolege da se odreknu bonusa ne bi li ona zadržala svoj posao. Potresna priča s oskarovkom Marion Cotillard u naslovnoj ulozi žene koju divlji kapitalizam tjera na očajničke poteze.

2.    Felicity Jones (Teorija svega)

Iako TEORIJA SVEGA nosi ime prema jednoj od Hawkingonovih najpopularnijih knjiga u kojoj se bavi podrijetlom i sudbinom svemira, film je snimljena prema biografiji Stepehenove supruge Jane s kojom je proveo 30 godina u braku. Ulogu Jane sjajno je utjelovila britanska glumica Felicity Jones.

3.    Julianne Moore (Still Alice)

Slavna glumica utjelovila je lik Alice Howland  - sretno udana žena sa troje odrasle djece. Ona je renomirana profesorica lingvistike koja odjednom počne zaboravljati riječi. Uzrok tome je zastrašujući: Alice je u ranom stadiju Alzheimerove bolesti. Odjednom se nađe u borbi za vlastiti život pokušavajući koordinirati svoju bolest, posao, brak i djecu... Moore je protekli vikend upravo dobila i nagradu BAFTA.

4.    Rosamund Pike (Nestala)

Film 'Nestala' nastao je prema romanu o kulturi modernih medija i mračnoj strani američkog braka, obećanjima kojima se ne može vjerovati i neizbježnim obmanama. Režiju potpisuje legendarni David Fincher, a u središtu priče su bivši njujorški pisac Nick Dunne (Ben Affleck) i njegova supruga Amy  koju je utjelovila Rosamund  nekoć je bila cool girl koja u današnjoj recesiji pokušava sastaviti kraj s krajem.

5.    Reese Witherspoon (Wild)

Reese se već nebrojeno puta pokazala kao glumica. Počela je svoju karijeru kao djevojčica i dugo nije snimala gole scene – sve do filma 'Wild' temeljenog prema istinitoj priči gdje utjelovljuje ovisnicu Cheryl koja nakon razvoda i smrti majke odluči propješačiti više od 1600km. 'Scene seksa čine samo tri posto filma, ali bilo me užasno strah', priznala je glumica no svoj je posao sjajno odradila.


Što vi mislite, koja će glumački diva kući odnijeti Oscara za najbolju glavnu glumicu?

Koja glumica će dobiti Oscara u kategoriji 'Najbolja glavna glumica'?

  • Marion Cotillard (Two Days, One Night)
  • Felicity Jones (Teorija svega)
  • Julianne Moore (Still Alice)
  • Rosamund Pike (Nestala)
  • Reese Witherspoon (Wild)

Ukupno glasova:

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene