Čista suprotnost

Neočekivani preokret! Otkrivena tajna o filmu koji je osvojio svijet

showbuzz showbuzz Foto: DNEVNIK.hr

Film ''Zgodna žena'' zapravo je trebao biti vrlo mračan film s porukom, a ne romantična komedija kakvom je svi pamtimo.

Snimanje romantične komedije ''Zgodna žena'' iz 1990. stajalo je 93 milijuna kuna, film je zaradio čak tri milijarde kuna, a glavna glumica Julia Roberts osvojila je Zlatni globus i bila nominirana za Oscara. Julia je glumila lik holivudske prostitutke Vivian Ward, u koju se zaljubi bogati biznismen Edward Lewis (utjelovio ga je Richard Gere).

Pogledaj i ovo Julia Roberts (Foto: Profimedia) kultni film Svi je obožavaju zbog ove uloge, no ona nije bila čak ni drugi izbor za nju, ali se na kraju izborila!

Film je osvojio i publiku i kritičare, stoga je začuđujuće da sudbina glavne glumice u originalnom scenariju nije bila ni blizu bajci kakvu smo vidjeli na kraju filma. Naime, ona je trebala umrijeti od predoziranja.

I sam naziv filma prvotno je osmišljen drukčije; 3000. Takav naziv bi simboliziralo svotu novca koju je lik Julije Roberts zarađivao svakoga tjedna kao prostitutka.

"Planirali smo snimiti mračan film i, budimo iskreni, nismo previše vjerovali u to da će gledatelji 'pasti' na priču u kojoj prostitutka postaje princeza. Lagao bih kad bih rekao da danas nismo zadovoljni krajnjim ishodom", izjavio je Katzenberg.

Redatelj Garry Marshall zamislio ga je kao poučan film s opomenom društvu osvrnuvši se na situaciju oko seksualnog rada u Los Angelesu, no Katzenberg, tadašnji predsjednik Studija Walt Disney, nije se s time slagao. Inzistirao je na tome da se film napravi kao romantična komedija. Što se na kraju ispostavilo kao dobra ideja.

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene