veliko srce

Slavna voditeljica koja je odrasla u siromaštvu daruje 10 milijuna dolara za borbu protiv koronavirusa

Oprah Winfrey (Foto: Profimedia) Oprah Winfrey (Foto: Profimedia) Profimedia 1/5 >> Pogledaji ovu galeriju Oprah Winfrey (Foto: Profimedia) Oprah Winfrey (Foto: Getty Images) Oprah Winfrey (Foto: Getty Images) Oprah Winfrey (Foto: Getty Images) +0 Oprah Winfrey (Foto: Getty Images) Galerija

Darujem 10 milijuna dolara kako bih pomogla Amerikancima u ovoj pandemiji u gradovima širom zemlje i u područjima u kojima sam odrasla, rekla je Oprah Winfrey.

Voditeljica Oprah Winfrey objavila je u četvrtak da daruje 10 milijuna dolara kako bi podržala napore u borbi protiv koronavirusa u SAD-u, a to će uključiti i osiguravanje hrane ugroženim Amerikancima.

Pogledaj i ovo Oprah Winfrey - 5 Rustikalan štih Oprah Winfrey pokazala je djelić svoga raskošnog doma, za njega je dala nevjerojatnih 50 milijuna dolara!

Winfrey, jedna od najbogatijih i najutjecajnijih Amerikanki, to je objavila na društvenim mrežama.

"Darujem 10 milijuna dolara kako bih pomogla Amerikancima u ovoj pandemiji u gradovima širom zemlje i u područjima u kojima sam odrasla", napisala je.

Winfrey (66) rođena je u siromaštvu u Mississippiju i odrasla je u Milwaukeeju i Tennesseeju.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

@chefjoseandres and Claire Babineaux-Fontenot have teamed up with @leonardodicaprio, Laurene Powell Jobs and @Apple to launch America’s Food Fund to help feed local communities. I was struck by the work these organizations are doing and while everyone’s priority right now is to stay safer at home, I know there are many of us looking for ways to help. I believe that America’s Food Fund will be a powerful way to make a difference for our neighbors in need and am committing $1 million to this fund to support those facing food insecurity. I am donating $10 million overall to help Americans during this pandemic in cities across the country and in areas where I grew up. For more on this Fund and how everyone can be of service, tap the link in my bio to watch this free AppleTV+ conversation.

A post shared by Oprah (@oprah) on

Dio novca namijenjen je osiguravanju hrane za najugroženije epidemijom, među kojima i za djecu koja ovise o hrani koju dobivaju u sada zatvorenim školama i rastu u siromašnim obiteljima te za starije ljude i nezaposlene čiji je broj dramatično porastao.

"Još uvijek se sjećam odrastanja u Milwaukeeju s majkom na socijalnoj pomoći. Ponekad smo trebali pomoć samo da bi obitelj preživjela. U ovakvim vremenima toliko je ugroženih", napisala je Winfrey.

(Hina)

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene